Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πλεύρης και Μιχαηλίδου στην Κοζάνη για θέματα των ΑμεΑ

ΕΛΛΑΔΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 17/11/2022

Συζητήθηκαν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες που χρειάζονται με σκοπό να ενισχυθεί η ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία

|> Επίσκεψη στο νομό Κοζάνης πραγματοποίησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου συμμετέχοντας σε κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο. Παρόντες και οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ, Στάθης Κωνσταντινίδης και Παρασκευή Βρυζίδου, όπως και η γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Μαρία Νάτσιου.

Ειδικότερα, η Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκε το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο, Παναγιώτη Πλακεντά, για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το νομό αλλά και για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Πτολεμαΐδας και συζήτησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τα ΑμεΑ της περιοχής, καθώς και για τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που χρειάζονται με σκοπό να ενισχυθεί η ανεξάρτητη διαβίωση τους.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της στο νομό, η υφυπουργός επισκέφτηκε τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Πτολεμαΐδας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό ‘’Ταξιδευτές Ελπίδας’’, στο Άργιλο Κοζάνης. Εκεί συζήτησε με τους ωφελούμενους, τους εργαζόμενους αλλά και την διοίκηση, για όλα τα θέματα της καθημερινότητάς τους καθώς και για την υποστήριξη και τις υπηρεσίες φροντίδας που παρέχονται. Τέλος, συμμετείχε σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τα μέλη και τα στελέχη της ΔΕΕΠ Κοζάνης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ακούμε, συζητάμε και σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα της κάθε περιοχής και με στοχευμένα μέτρα δίνουμε λύσεις στα μικρά αλλά και τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Γιατί η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συμπολιτών μας, ειδικά των πιο ευάλωτων, ήταν και παραμένει πρωταρχική προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό, Κεντρικό κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση και αρμόδιοι φορείς, συνεχίζουμε με αποτελεσματικές συνέργειες να στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: