Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συμβολή της ΕΣΗΕΑ για αποκατάσταση αγαλμάτων Παλαμά – Ξενόπουλου

ΕΛΛΑΔΑ στις 24/03/2015

Το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να διαθέσει 2.000 ευρώ για τις ανάγκες καθαρισμού και αποκατάστασης των αγαλμάτων του Κωστή Παλαμά και του Γρηγόριου Ξενόπουλου, καθώς οι δύο μεγάλοι του γραπτού λόγου, υπήρξαν εξέχοντα μέλη της Ενώσεως και αποτελούν φάρους για τα ελληνικά Γράμματα και τη Δημοσιογραφία.

Παράλληλα η  ΕΣΗΕΑ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι απέναντι στους βανδαλισμούς και την καταστροφή ιστορικών μνημείων.
Σε σχετική επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την μεγάλη απογοήτευσή του, βλέποντας τα αγάλματα του Κωστή Παλαμά και του Γρηγορίου Ξενόπουλου βεβηλωμένα, μετά την επίθεση που δέχτηκαν από βάνδαλους.
Επειδή πρόκειται για δύο από τους μεγαλύτερους πνευματικούς άντρες της χώρας, οι οποίοι υπήρξαν δημοσιογράφοι και μέλη της Ένωσής μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να συμμετάσχει έμπρακτα στην αποκατάσταση των αγαλμάτων. Για το λόγο αυτό σας διαθέτουμε το ποσό των 2.000 € και ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που σημειώνονται τέτοια θλιβερά φαινόμενα στην πόλη μας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: