Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άρχισαν προετοιμασίες για τις “Ημέρες Θάλασσας 2019”

Χωρίς κατηγορία στις 18/01/2019

Συνάντηση εκπροσώπων φορέων του Πειραιά με Μώραλη για την 5η διοργάνωση του θεσμού

|> Την πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους  φορέων της πόλης, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο νέο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, με θέμα τη διοργάνωση του θεσμού “Ημέρες Θάλασσας 2019” για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχοςΑλέξανδρος Αργουδέλης και η πόεδρος του ΟΠΑΝ  Σταυρούλα Αντωνάκου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης,  διατύπωσαν τις σκέψεις τους, για τον χρόνο διεξαγωγής των «Ημερών Θάλασσας», έκαναν νέες προτάσεις και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, για το πώς θα εορταστούν καλύτερα οι “Ημέρες Θάλασσας”  στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρισυ οι “Ημέρες Θάλασσας” περιελάμβαναν συνολικά 92 εκδηλώσεις από 73 φορείς προσελκύοντας περισσότερα από 70.000 άτομα, δημότες και επισκέπτες του Πειραιά που παρακολούθησαν ή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος Πειραιά μιλώντας εισηγητικά για τις “Ημέρες Θάλασσας” τόνισε ότι είναι ένας σημαντικός θεσμός που διοργανώνει η πόλη για την πόλη, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Πειραιά συντονίζει αυτή τη μεγάλη ετήσια γιορτή του Πειραιά. Επεσήμανε ότι περιλαμβάνει δεκάδες εκδηλώσεις, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη θάλασσα, υπογραμμίζοντας πως είναι μία επιτυχημένη διοργάνωση.

Εφέτος, σημείωσε,  υπάρχει μια ιδιαιτερότητα καθώς «τον Μάιο έχουμε μέχρι στιγμής τρεις εκλογικές αναμετρήσεις:  ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές  και δεν γνωρίζουμε ακόμη το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών αν θα είναι νωρίτερα ή αργότερα». Με βάση αυτά τα δεδομένα ο κ. Μώραλης,  έθεσε υπ΄όψιν των φορέων τον προβληματισμό αν είναι κατάλληλος ο Μάϊος για να γίνει ο εορτασμός των “Ημερών Θάλασσας”.

Ο κ. Μώραλης ζήτησε τις απόψεις των εκπροσώπων των φορέων,  γιατί – όπως υπογράμμισε –  ο συντονισμός της διοργάνωσης των εκδηλώσεων είναι μία δύσκολη  διαδικασία και απαιτεί ένα ικανό διάστημα προετοιμασίας.

Σημειώνεται ότι  μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου οι φορείς και οι σύλλογοι της πόλης, κλήθηκαν να καταθέσουν γραπτά τις τελικές τους προτάσεις, οπότε και θα γίνει νέα συνάντηση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: