Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Μιχαηλίδου με το προεδρείο της Ένωσης Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 27/03/2024

Δόμνα: «Μέλημα μας η στήριξη των εργαζομένων για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης»

|> Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Ένωσης Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας (Ε.Σ.Ε) και συζήτησε διεξοδικά με τον πρόεδρο της ένωσης Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Μασούτη και τον γενικό διευθυντή της ένωσης Απόστολο Πεταλά, για τη συμβολή των εταιρειών του κλάδου στην αγορά εργασίας της χώρας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, βρέθηκε η ανάγκη επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, οι μετακλήσεις εργαζομένων και η έλλειψη προσωπικού που εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Η υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω διεξοδικά, με το προεδρείο της Ένωση Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας (Ε.Σ.Ε), σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, στον οποίο εργάζονται περισσότεροι από 100.000 συμπολίτες μας. Έναν κλάδο που αποτελεί από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σημείο αναφοράς της καθημερινότητας των Ελλήνων καταναλωτών. Αναγνωρίζουμε τη στήριξη των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ στην αγορά εργασίας αλλά και στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Μέλημα μας είναι η στήριξη των εργαζομένων για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης και η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: