Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση προέδρου ΕΟΑΕΝ με Παπαδεράκη για τον θεσμό των Επιμελητηρίων

Χωρίς κατηγορία στις 13/10/2016

Συμφωνία για συνεργασία

Για θέματα που αφορούν στο προκαταρτικό σχέδιο αναβάθμισης του Επιμελητηριακού θεσμού, το οποίο έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, συναντήθηκε και συζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) Θράσος Καλογρίδης με τον γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε μακρά διάρκεια  ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ πέραν της  σύντομης ενημέρωσης για το ιστορικό, τους  στόχους και τις δραστηριότητες του Ομίλου  αλλά και την παράδοση του επετειακού λευκώματος – Οδηγού Ανάπτυξης 2016, που πρόσφατα εξέδωσε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 22 χρόνων δράσης και προσφοράς του στην νησιωτική ανάπτυξη, υπογράμμισε στον  γενικό γραμματέα τα κάτωθι:

  • Την διαφωνία του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. με την προτεινόμενη ίδρυση  Επιμελητηρίων  σε επίπεδο περιφέρειας στις νησιωτικές περιοχές επικαλούμενος  το άρθρο 101 του Συντάγματος και τις διατάξεις του νόμου 4150/2013 του κατοχυρωμένου όρου της «νησιωτικότητας».
  • Την ανάγκη στην επικείμενη αναμόρφωση της Επιμελητηριακής νομοθεσίας να προβλεφθεί θεσμική κατοχύρωση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. ανάλογη με αυτή της Κ.Ε.Ε.Ε.
  • Την συμφωνία του ΕΟΑΕΝ  με τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων αναφορικά με το προκαταρτικό σχέδιο αναβάθμισης του Επιμελητηριακού θεσμού.

Από την, πλευρά του ο γ.γ. Εμπορίου  και Προστασίας Καταναλωτή, πρότεινε την μέσω ειδικών μελετών και προτάσεων, στενότερη συνεργασία της γενικής γραμματείας με τον ΕΟΑΕΝ επί θεμάτων που αφορούν την οικονομική ζωή των ελληνικών νησιών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: