Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υποψήφιοι της Α’ Πειραιά στον Εμπορικό Σύλλογο

Χωρίς κατηγορία στις 21/06/2019

Συνάντηση – συζήτηση με τα μέλη του δ.σ. του ΕΣΠ για θέματα που αφορούν το εμπόριο στην πόλη

|> Ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΕΣΠ) με τους βουλευτές (και υποψήφιους) Α΄Πειραιά & Νήσων, Θ. Δρίτσα και Κ. Κατσαφάδο και τους υποψήφιους βουλευτές Στ. Μανουσάκη και Γ. Μπενέτο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης κατατέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος στην καθημερινότητά του, όπως υπερφορολόγηση, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, χαμηλός τζίρος, μειωμένη αγοραστική δύναμη, μειωμένη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, παραεμπόριο και φοροδιαφυγή, κ.ά, καθώς και τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη (καθυστέρηση των έργων του τραμ και του μετρό, δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων, Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος, επενδύσεις της Cosco στο Λιμάνι κ.α.) τα οποία συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα.

Μετά από εκτενή ενημέρωση και διάλογο εκφράστηκε η έντονη αγωνία και ανησυχία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας,  αλλά και της πειραϊκής κοινωνίας και αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν σε μια ειλικρινή μεταξύ τους συνεργασία, με ορίζοντα την τόνωση της τοπικής αγοράς και όχι μόνο, ενώ επεσήμαναν ότι είναι αναγκαία η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις, να γίνει προσέλκυση νέων επενδύσεων και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΕΣΠ Νίκος Μανεσιώτης και τα μέλη του δ.σ. από την πλευρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι δεσμεύτηκαν για την προώθηση και επίλυση των θεμάτων του πειραϊκού εμπορίου και της πόλης γενικότερα, ενώ τόνισαν την επιθυμία τους για στενή εποικοδομητική συνεργασία, με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και τα καίρια ζητήματα που τέθηκαν υπόψη τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: