Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συναντήσεις Κουντουρά στη Μόσχα – Πρόβλημα με τις ατομικές βίζες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 22/03/2015

Σειρά επαφών με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού, με Tour Operators και ρωσικά ΜΜΕ, είχε η αν. υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κατά την επίσεψή της στη Μόσχα.

Σε δηλώσεις της η αν. υποργός, σημείωσε ότι παρά τη μικρή οικονομική ύφεση που παρατηρείται στη Ρωσία, γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχομένως θα ταξιδέψουν εφέτος λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες, στόχος της Ελλάδας είναι να διεκδικήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τη ρωσική τουριστική αγορά.

Όπως τόνισε η κα Κουντουρά, είναι θετικό το γεγονός ότι οι Ρώσοι τουρίστες παραμένουν πιστοί στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να είναι όσο το δυνατόν απρόσκοπτη η έλευσή τους στη χώρα μας.

Επίσης, κατά τη συνάντησή της με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κ. Savonov, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκε η περαιτέρω ενδυνάμωση των ελληνορωσικών τουριστικών σχέσεων, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία για την άψογη συνεργασία με τον ΕΟΤ Μόσχας. Από την πλευρά της η κα Κουντουρά ευχαρίστησε τον κ. Savonov και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα.

visa rosiaΕξ άλλου, ο κρητικός ιστότοπος cretalive.gr, αναφέρει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και σημειώνονται έντονες αντιδράσεις για την στάση του ελληνικού Προξενείου που ζητεί ατομικές βίζες από τους Ρώσους τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Γράφει το cretalive.gr:

Μέχρι σήμερα οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ και όλοι όσοι εργάζονται στη χώρα μας από τη Ρωσία και συνεργάζονται με ελληνικά τουριστικά γραφεία ή ξενοδοχεία έβγαζαν ομαδικά βίζα, προκειμένου να διευκολύνονται και να μην χρειάζονται να ταξιδεύουν στη Μόσχα για να εκδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα (αφού κάποιοι από αυτούς είθισται να εργάζονται τη χειμερινή περίοδο σε άλλες χώρες), έρχεται το προξενείο και αλλάζει τα δεδομένα και ζητά από τον καθένα χωριστά (!) να πηγαίνει στο προξενείο και να βγάζει ατομική βίζα!Επειδή αυτό ακούγεται σαν στρατιωτικό καψόνι, επειδή δεν γίνεται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η εθνική προσπάθεια να μην χάσουμε εντελώς τη ρωσική αγορά να συμβαίνουν αυτά τα φαιδρά κι επειδή είναι αδιανόητο κάποιοι να λειτουργούν ως… πέμπτη φάλαγγα, απαιτούνται πειστικές απαντήσεις!Και κυρίως επειδή δεν μπορεί η κυρία πρόξενος να τα κάνει όλα αυτά χωρίς πολιτική κάλυψη, τα ξέρει αυτά η κυρία Κουντουρά; Κι αν τα έμαθε από μας… θα αντιδράσει ή θα αφήσει κάποιους να παίζουν τα προσωπικά τους παιγνίδια; Περιμένουμε απαντήσεις!“…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: