Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνδιάσκεψη για άμεση συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις της ΕΕ

ΕU στις 25/11/2015

Παρέμβαση Σπ. Σπυρίδωνος

Στη φλαμανδική Βουλή, μίλησε ο Σπύρος Σπυρίδων, συμμετέχοντας εκ μέρους της  Επιτροπής Περιφερειών  (EτΠ) στην 7η  Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη που αφορούσε το επίπεδο που πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις (Ευρωπαϊκό, Εθνικό ή Περιφερειακό) ώστε να υπάρχει ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση και καλύτερα αποτελέσματα (επικουρικότητα).

Ο κ. Σπυρίδων, πρόσφατα γενικός εισηγητής της ΕτΠ, ανέπτυξε  την νέα πολιτική της Κομισιόν σε σχέση με την βελτίωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και την ενίσχυση της δυνατότητας  να συμμετάσχουν  στη διαμόρφωσή τους ακόμη και απλοί πολίτες μέσω διαδικτύου καθώς και την συνεχή παρακολούθηση των επιπτώσεων που έχει στην οικονομία, στην ανάπτυξη αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Κατά την ομιλία του τόνισε την σημασία που έχει να πλησιάσουν οι Βρυξέλλες, ως κέντρο λήψης των αποφάσεων, τον Ευρωπαίο πολίτη, όχι μόνο γιατί σίγουρα θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα, αλλά γιατί κυρίως θα διαφυλαχθεί η ενότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, η οποία στις μέρες μας δοκιμάζεται.

Στην Συνδιάσκεψη συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Φλαμανδικού Κοινοβουλίου Jan Peymans, ο Αντιπρόεδρος της Commission Frans Timmermans, o υπουργός Εργασίας του Λουξεμβούργου Nikolas Smith, η πρόεδρος της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την νομοθεσία Pavel Svobola, μέλη του Κοινοβουλίου, πανεπιστημιακοί, κ.ά.

Στη φωτογραφία ο Σπ. Σπυρίων με τον Πρόεδρο του φλαμανδικού Κοινοβουλίου Jan Peymans.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: