Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνελήφθη “αρχαιολάτρης” με ελληνιστικούς θησαυρούς στην κατοχή του

ΕΛΛΑΔΑ στις 23/06/2016

Με συμβολή Τσούκαλη

Τα διεθνή βραβεία «Giuseppe Sciacca» συγχαίρουν τον αντιπρόεδρό τους στην Ελλάδα, Γιώργο Τσούκαλη, για την πάταξη ενός νέου κρούσματος αρχαιοκαπηλίας.

Ο ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας, αφού διασταύρωσε με το επιτελείο του όλες τις σχετικές πληροφορίες που είχε για μια νέα υπόθεση, ενημέρωσε άμεσα το αρμόδιο τμήμα της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας.

Η σύλληψη του αρχαιοκάπηλου 46χρονου Αλβανού έγινε στις 17 Ιουνίου στα Κάτω Πατήσια και στην κατοχή του βρέθηκαν αρκετά αντικείμενα Ελληνιστικής περιόδου, μεταξύ των οποίων ειδώλια, αμφορείς, κ.ά. Συγκεκριμένα: Ένας αρύβαλλος, δύο αμφορίσκοι, μία πρόχους, δύο λήκυθοι, ένας αμφορέας, ένας μεγαρικός σκύφος, δύο ειδώλια (καθιστές μορφές), δύο αγγεία, ένα καπάκι αγγείου, μία πίπα, ένα προσωπείο και ένα πήλινο αντικείμενο με ανάγλυφη διακόσμηση.

Ο Γιώργος Τσούκαλης ανέφερε ότι δικαιώνεται η προσπάθεια τόσο του ιδίου, όσο και των συνεργατών του, για την ανεύρεση σημαντικών θησαυρών, αλλά και για την περιφρούρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Από την πλευρά τους, τα διεθνή βραβεία «Giuseppe Sciacca» εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον διοικητή του τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας, Κώστα Χριστόλογλου και στην ομάδα του, καθώς λειτούργησαν με απαράμιλλο ζήλο, ταχύτητα και συνέπεια, για να φέρουν εις πέρας την υπόθεση με επιτυχία.

Σημειώνεται, ότι τα «Giuseppe Sciacca», με επικεφαλής προσωπικότητες, στελέχη και μέλη, συνεχίζουν με επιτυχία την καμπάνια ενημέρωσης ενάντια στην αρχαιοκαπηλία και στη διαφύλαξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: