Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας μετά την καταβολή ποσού 1,8 εκ.

ΕΛΛΑΔΑ στις 22/04/2015

Είχε συλληφθεί το πρωί για φοροδιαφυγή (λίστα Lagarde)

Συνελήφθη σήμερα το πρωί από κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας ο Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος της “Ελλάκτωρ“, για την λίστα Lagarde, καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με εντολή του εισαγγελέα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και προκειμένου να μην του ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατέβαλε ολόκληρο το οφειλόμενο ποσόν (1,8 εκατομμύρια ευρώ). Το ποσόν αυτό αφορά στον καταλογισμό που έγινε για το ποσόν που εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC Γενεύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. Τελικά, δόθηκε μια μικτή προθεσμία στον διευθύνοντα σύμβουλό της “Ελλάκτωρ” και ήδη το ποσόν βρίσκεται στα δημόσια ταμεία.

Ως προς τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο Λεωνίδας Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ θα συνεχιστεί η προανάκριση η οποία είναι σχεδόν βέβαιο πως θα καταλήξει σε απαλλακτική διάταξη, αφού ο επιχειρηματίας πλήρωσε ολόκληρο το ποσόν πριν του ασκηθεί ποινική δίωξη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: