Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η νανοτεχνολογία για την άμεση αντιμετώπιση χημικών απειλών

Χωρίς κατηγορία στις 22/04/2021

Συνεργασία της VANOS με την FAST-ACT σε προϊόντα που σε χρόνο 90” μετατρέπουν τοξικές ουσίες σε ασφαλέστερα υποπροϊόντα

|> Η VANOS S.A. πραγματοποίησε μια νέα συνεργασία με την Timilon Corporation εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιό της με τα προϊόντα FAST-ACT (First Applied Sorbent Treatment – Against Chemical Threats), αναλαμβάνοντας “Εγκεκριμένος & Αποκλειστικός Διανομέας και εξουσιοδοτημένος πάροχος υπηρεσιών για προϊόντα FAST-ACT” για τις αγορές της ναυτιλίας, της βιομηχανίας και του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Όπως ανακοινώθηκε, τα προϊόντα FAST-ACT είναι ασφαλή και ακίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Πρόκειται για μια πατενταρισμένη σχεδίαση νανο-ενεργών κρυστάλλων (Patented NanoActive® Technology), μη τοξικών ειδικών υλικών υψηλής απόδοσης που άμεσα εξουδετερώνουν- αδρανοποιούν χημικούς κινδύνους  με τη χρήση ενός μόνο εργαλείου απόκρισης.

Το ευρύ φάσμα των χρήσεων καθιστά τα προϊόντα FAST-ACT ως ένα πολύτιμο εργαλείο για μια ποικιλία περιβαλλόντων, όπως: στρατιωτικές εφαρμογές, δημόσιες και εμπορικές μεταφορές, κυβερνητικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια, εγκαταστάσεις παραγωγής, χώρους αγορών και ψυχαγωγίας, αντιμετώπιση τρομοκρατίας και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, ή και όπου αλλού οι επικίνδυνες χημικές ουσίες αποτελούν πιθανή απειλή.

Το FAST-ACT:

  • Αποτελεί βασικό εργαλείο απορρύπανσης σε πολλά στρατιωτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο
  • Αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συμβάσεων του Υπουργείου Άμυνας και της κυβέρνησης των ΗΠΑ και λοιπών στρατιωτικών υπηρεσιών (DTRA, NSF, DARPA)
  • Χρησιμοποιείται ευρέως σε στρατιωτικές ομάδες των ΗΠΑ, ομάδες άμεσης επέμβασης για επικίνδυνα υλικά (HAZMAT) για περισσότερο από μια δεκαετία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: