Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Χρυσή Αυγή” και απάντηση Μώραλη σε Σκουρλέτη

Χωρίς κατηγορία στις 10/05/2019

Σχετικά με κατανομή δημόσιων χώρων για την εγκατάσταση των εκλογικών περιπτέρων

|> Επιστολή στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη απέστειλε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, απατώντας στα όσα αναφέρονται σε επιστολή του σχετικά με την κατανομή των δημόσιων χώρων στον Πειραιά με την εγκατάσταση εκλογικών περιπτέρων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Ο δήμαρχος Πειραιά εκφράζει την έκπληξή του για τους ισχυρισμούς του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, ότι ήταν άδικη η απόφαση κατανομής χώρων στους Συνδυασμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Δήμος Πειραιά, ακολούθησε ως όφειλε  τις οδηγίες που καθορίζονται από τη σχετική  εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πειραιά αναφέρει: «Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 24923/04-4-2019 Εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαρίτση, καθ’ ύλη αρμόδιου για αυτά τα θέματα, καθορίζεται για τους Δήμους ο τρόπος χρήσης των χώρων που θα πρέπει να διατεθούν κατά την προεκλογική περίοδο σε όλα τα κόμματα, συνδυασμούς κομμάτων και παρατάξεων, που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία την 26η Μαΐου 2019. Είναι γεγονός, ότι με την ανωτέρω Εγκύκλιο, ο αρμόδιος υπουργός δεν εξαιρεί κανένα κόμμα, συνδυασμό ή παράταξη που συμμετέχει τόσο στις Ευρωεκλογές, όσο και στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές», τονίζει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πειραιά.

Εν συνέχεια αφού περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ο κ. Μώραλης καταλήγει στην επιστολή του:

«Αν υπήρχε σαφής πολιτική πρόθεση αποκλεισμού της «Χρυσής Αυγής» από την κατανομή χώρων, αυτό θα μπορούσε να γίνει με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής αντίστοιχης με αυτή που αποκλείει τη «Χρυσή Αυγή» από την χρηματοδότηση των κομμάτων.

Είναι νομίζω άδικο να εφαρμόζουν οι Δήμαρχοι την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, να διαμαρτύρεται όχι σε αυτόν που έβγαλε την εγκύκλιο, αλλά σε αυτούς που εντέλει την εφαρμόζουν.

Νομίζω ότι τόσο εγώ όσο και το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου προβήκαμε και ενεργήσαμε σύμφωνα με αυτά που όριζε το αρμόδιο υπουργείο και ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες με συναινετικό πνεύμα, όπως άλλωστε έχουμε κάνει σε όλες τις συνεδριάσεις του Σώματος.

Καλό θα ήταν κατά την άποψη μου να μην υιοθετούνται θέσεις και απόψεις που προσβάλλουν στο σύνολο τους τα συλλογικά όργανα ενός μεγάλου Δήμου και δημιουργούν απλά εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχει ουσία».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: