Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στις εγκαταστάσεις του “Σχολικού Πειραιαθλητισμού” στα Βοτσαλάκια, Γαβρίλης και Μώραλης

Χωρίς κατηγορία στις 17/05/2018

Αύριο η τελευταία μέρα

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη επισκέφθηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝ στην παραλία Βοτσαλάκια, όπου διεξάγονται τα αθλήματα της διαδημοτικής δράσης “Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018”.

Ο Γιάννης Μώραλης ενημερώθηκε από τους σχολικούς συμβούλους Φυσικής Αγωγής, καθώς και από τους γυμναστές για την εξέλιξη των αθλημάτων και παρακολούθησε τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών.

Ο “Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018”, θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή 18/9 και αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά 11.000 μαθητές από δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, από ειδικά σχολεία και από τις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Στις δραστηριότητες του “Σχολικού  Πειραιαθλητισμού”  περιλαμβάνονται μια σειρά κινητικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, η κολύμβηση, η αντιπτέριση, το μίνι βόλεϊ παραλίας, kids athletics, η πυγμαχία,  το μπάντμιντον, η τοξοβολία και οι ξυλορακέτες, έτσι ώστε να αναπτύξουν τα παιδιά τις ικανότητές τους και να περάσουν όμορφα με τους συμμαθητές τους. Επίσης τα παιδιά συμμετέχουν  σε δημιουργικά παιχνίδια και ενημερώνονται για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, εξέφρασε μεταξύ άλλων, τη βεβαιότητα, ότι ο “Σχολικός Πειραιαθλητισμός” εξ αιτίας της επιτυχίας και της μεγάλης συμμετοχής, μπορεί να εξελιχθεί σε θεσμό. Από τις πρώτες ημέρες της νέας διοίκησης της Περιφέρειας – υπενθύμισε – ασχολήθηκαν με την ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και η προσπάθεια που έκαναν,  ήταν να φέρουν σε επαφή με τον κλασσικό ερασιτεχνικό αθλητισμό χιλιάδες νέους ανθρώπους και νέα παιδιά.

Ο κ. Γαβρίλης επεσήμανε ότι  φέτος η συνεργασία με τον δήμο Πειραιά και τον δήμο της Νίκαιας έδωσε μεγαλύτερο βάθος, περιεχόμενο και έκταση στη διοργάνωση. Ο αθλητισμός – συνέχισε –  είναι  ένα καλό «εργαλείο» για να αποβάλλεις από τη νέα γενιά όλα εκείνα τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του χαρακτήρισε τον “Σχολικό Πειραιαθλητισμό” μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που γίνεται για δεύτερη χρονιά. Στη διοργάνωση αυτή – πρόσθεσε ο δήμαρχος Πειραιά – συντονιστικό ρόλο παίζει η αντιπεριφέρεια Πειραιά και συμμετέχουν οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι δήμοι: Πειραιά,  Νίκαιας και Περάματος. Υπογράμμισε ακόμη: «Είναι ευχάριστες και χαρούμενες οι εικόνες  που βλέπουμε εδώ σήμερα, να παίρνουν μέρος στον Σχολικό Πειραιαθλητισμό χιλιάδες παιδιά, να χαμογελούν και να συμμετέχουν σε πολλά είδη αθλημάτων,  από όλη την  περιοχή που καλύπτει η Αντιπεριφέρεια του Πειραιά». Ο κ. Μώραλης, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη του δήμου στη διοργάνωση, τονίζοντας ότι η συμβολή του Δήμου είναι η διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων  και η κάλυψη μέρους των εξόδων που απαιτούνται. Το ίδιο – συμπλήρωσε  – έκανε και ο δήμος Νίκαιας και ο δήμος Περάματος. Τέλος, επανέλαβε  ότι είναι μια πολύ ωραία πρωτοβουλία που κάθε χρόνο – όπως είπε οργανώνεται ακόμη καλύτερα και γίνεται ακόμη πιο μεγάλη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πειραιά, φέτος, το σύνολο των παιδιών που θα λάβει μέρος είναι περίπου 22.000 παιδιά από όλη την αντιπεριφέρεια και γι’ αυτό αξίζει κάθε υποστήριξης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: