Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύμφωνο συνεργασίας του δήμου Πειραιά με το Πα.Πει στον τομέα της Πληροφορικής

Χωρίς κατηγορία στις 25/10/2016

Στη Βιβλιοθήκη 50 Η/Υ 

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν χθες Δευτέρα 24/10 ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νίκος Γεωργόπουλος, που αφορά την εκπαίδευση φοιτητών και δημοτών στον τομέα της Πληροφορικής. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ώστε ο Πανεπιστήμιο Πειραιά να τοποθετήσει  50 υπολογιστές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου θα εκπαιδεύονται δωρεάν φοιτητές και δημότες.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σχετικά δήλωσε:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γεωργόπουλο. Όπως έχω πει πολλές φορές, είναι νομίζω απαράδεκτο ένα Πανεπιστήμιο σαν το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, να μην έχει μια μόνιμη και διαρκή συνεργασία με τον Δήμο του  Πειραιά. Αυτό κοιτάμε βέβαια εδώ και δύο χρόνια να το οργανώσουμε. Έχουμε προβεί σε διάφορες συνέργειες. Υπογράψαμε λοιπόν, άλλη μια σημαντική συμφωνία και για το Πανεπιστήμιο και για τους δημότες. Σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο του Πειραιά θα μας δωρίσει 50 υπολογιστές, θα τοποθετηθούν στην Βιβλιοθήκη μας, θα μπορούν να εκπαιδεύονται εκεί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά και τον υπόλοιπο χρόνο να γίνεται χρήση από τους  δημότες του Πειραιά,  είτε για ανεύρεση πληροφοριών σε σχέση με τη Βιβλιοθήκη  είτε να γίνουν μαθήματα πάνω στην πληροφορική. Είναι μια ακόμα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες που έχουμε ανακοινώσει και νομίζω ότι το πιο κρίσιμο είναι, οι επόμενες συνεργασίες που θα έχουμε με το Πανεπιστήμιο. Επαναλαμβάνω ότι σε όλον τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη, οι δήμοι έχουν πολύ βασικές και μεγάλες και διαρκείς συνεργασίες με τα Πανεπιστήμια και αξιόλογα Πανεπιστήμια όπως είναι αυτό του Πειραιά. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε  εμείς και νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα υλοποιηθούν παράλληλα παρόμοια και πιο κρίσιμα και μεγαλύτερης σημασίας προγράμματα».

mor-papei-22

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νίκος Γεωργόπουλος ανέφερε:

«Συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς,  εδώ στο Δημοτικό Μέγαρο για να υπογράψουμε ένα Σύμφωνο συνεργασίας, ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και στον δήμο Πειραιώς, ιδιαίτερα με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Πειραιώς. Όσον αφορά καταρχάς την εκπαίδευση φοιτητών και πολιτών στα θέματα που μπορεί το Πανεπιστήμιο να βοηθήσει, αλλά και στη δημιουργία ενός κέντρου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου θα βοηθήσει από τη μια μεριά  το Πανεπιστήμιο για να εκπαιδευτούν φοιτητές μας, από την άλλη μεριά τους πολίτες του Πειραιά να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες της πληροφορικής για ανεύρεση πληροφοριών από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο  και πιστεύουμε ότι τέτοιες συνέργειες θα πρέπει να συνεχίσουν για το καλό και των δύο και του Πανεπιστημίου Πειραιώς αλλά και του δήμου Πειραιώς».

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνου Δυναμικού,  Ληξιαρχείου και Δημοτικής Κατάστασης και Εξυπηρέτησης Πολιτών Νικόλαος Καρβουνάς, είπε:

«Οι δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Πειραιά είναι αξιόλογες γιατί θα αναβαθμίσουν  διάφορες δράσεις που ήδη είχαν δρομολογηθεί από καιρό, αλλά  την σημερινή, την θεωρώ ότι είναι η κορύφωση και που βέβαια είναι απαρχή για την απ εδώ και πέρα συνεργασία με το πανεπιστήμιο και με οποιονδήποτε άλλο φορέα μπορεί να συμβάλει σε τέτοιου είδους ενέργειες».

Η διευθύντρια Πολιτισμού Ευαγγελία Μπαφούνη, σημείωσε:

«Θεωρούμε την συνεργασία, την υπογραφή του Συμφώνου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά πολύ σπουδαία. Είναι η πρώτη φορά που στην πραγματικότητα η Διεύθυνση Πολιτισμού έρχεται σε μια επαφή και σε μια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Προσδοκούμε πολλά οφέλη όχι μόνο στο επίπεδο των μαθημάτων τα οποία προβλέπονται να γίνουν από τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου προς τους δημότες. Δωρεάν μαθήματα Πληροφορικής ώστε πολλοί πολίτες να εξοικειωθούν με αυτό που λέγεται ηλεκτρονικός υπολογιστής, με αυτό που λέγεται ίντερνετ, αλλά και με τα απλά προγράμματα word ή excel. Και θεωρούμε ότι αυτό είναι μία πρώτη συνεργασία, για να μας οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες και ουσιαστικότερες συνεργασίες, όπως συνεργασίες σε κοινά προγράμματα, τα οποία θα στηρίξουν τον πολιτισμό».

Στην υπογραφή του Συμφώνου συνεργασίας παρευρέθησαν επίσης, ο πρόεδρος του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς Κώστας Λαμπρινουδάκης και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά Δημήτρης Μανάλης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: