Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καθημερινές σκηνές του Πειραιά, που μας πικραίνουν…

Χωρίς κατηγορία στις 24/11/2016

Κυκλοφορία σε λεωφορειολωρίδες, πεζόδρομους και πεζοδρόμια!

Τ/Π |> Τρεις +1 σκηνές απείρου… κάλλους, που «είδε» ο φακός του Τ/Π, μαρτυρούν τον “ωχαδερφισμό”που επικρατεί στην πόλη, η οποία είχε θέσει υποψηφιότητα για… Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά και την άγνοια (;) ιθυνόντων και αρμοδίων για το… κατά πού πέφτει η υπευθυνότητα! Όποιος νομίζει, ότι επίδειξη υπευθυνότητας είναι το “κάνω ό,τι μου καπνίσει” και “ασ’ τους να γκρινιάζουν“, σίγουρα θα τους δούμε και… υπουργούς!

Παρακάτω αναρτώνται τέσσερις φωτογραφίες, εκ των οποίων οι τρεις τραβήχτηκαν χθες Τετάρτη 23/ 11, λίγο πριν το μεσημέρι, σε διάρκεια 15΄λεπτών και η άλλη πριν μερικές μέρες.

Στις τρεις φωτογραφίες παρατηρούνται ισάριθμες οδικές παραβάσεις, εκ των οποίων ενόχλησε… τας αρχάς, μόνον η πλέον ανώδυνη. Αντίθετα, οι άλλες δύο και κυρίως η μία που δεν πρόκειται περί απλής παράβασης, αλλά περί παρανομίας, πέρασε απαρατήρητη. Άλλωστε, ποιός διακρίνει σήμερα στον Πειραιά τον κάθε “ξύπνιο” που κυκλοφορεί άνετα στις λεωφορειολωρίδες ή εκείνον που παρκάρει πάνω σε πεζόδρομους ή και τον άλλον που ρίχνει τα γκάζια του πάνω σε πεζοδρόμια – στα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης; Ποιός;

Αλλεπάλληλες φορές, έχουν καταγγελθεί τέτοιες περιπτώσεις από τον Τ/Π, αλλά αφ΄ενός ποτέ δεν υπήρξε κάποια αντίδραση και αφ΄ετέρου, οι εν λόγω αναρτήσεις είχαν χαμηλό αριθμό αναγνωσιμότητας. Αυτό, ίσως να αποτελεί ένα έναυσμα για να συνεχίσει ο Τ/Π να είναι “γραφικός”…

Στο θέμα μας…

Φωτογραφία 1. Ένα τζιπ σταθμευμένο στην Ηρώων Πολυτεχνείου και σε σημείο που δεν παρακώλυε την κυκλοφορία, αλλά και που δεν ήταν κοντά σε στάση λεωφορείου. Ο καλός αστυνομικός ή δημοτικός υπάλληλος, ίσως από υπερβάλλοντα ζήλο, ίσως από «κάρφωμα» έκοψε κλήση στο όχημα, αφού ήταν παράνομα σταθμευμένο, όπως τα 11 από τα… 10 οχήματα στον Πειραιά! Σημείο: Περίπου 50 μ. από την στάση της Τερψιθέας.

peir-lamogia-03

Επιπλέον, στο πεζοδρόμιο είναι παρκαρισμένες δύο μηχανές. Δεν θα πήγαν… αεροπορικώς, αλλά κάποιοι καβάλησαν και κυκλοφόρησαν -έστω για λίγα μέτρα- στο πεζοδρόμιο και τις πλεύρισαν στα κάγκελα. Επ΄αυτού, υπάρχει και η… μόδα της κυκλοφορίας μηχανών, όχι μόνον σε πεζόδρομους αλλά και σε πεζοδρόμια. Εκτός των πεζών, ουδείς άλλος ενοχλείται…

peir-lamogia-02

Φωτογραφία 2. Δύο λεπτά μετά, ο φακός «βλέπει» να έχουν παρκάρει στον πεζόδρομο της πρώην σχολής Παπαϊωάννου, εκεί στη στάση της Τερψιθέας, δύο αυτοκίνητα με πλήρη άνεση και χωρίς να έχουν καμμία κλήση στο παρμπρίζ.

peir-lamogia-01

Φωτογραφία 3. Την ίδια στιγμή, απέναντι στον λεωφορειόδρομο, δύο «σαΐνια» αδιαφορούν για την ιδιαιτερότητα της λεωφόρου και κυκλοφορούν στην λεωφορειολωρίδα, στο άνετο! Ουδείς τους βλέπει – ουδείς τους ενοχλεί!

peir-lamogia-04

Φωτογραφία 4. Ανακατασκευάστηκε η Παλαιολόγου στην πλ. Τερψιθέας και υπήρξε μέριμνα ώστε να μην περνούν οι μοτοσυκλέτες μέσα στον κήπο, αλλά η είσοδος να είναι μόνον για πεζούς και με την δυνατότητα να περνούν αναπηρικά καροτσάκια. Στη φωτογραφία, απέναντι από τον Οίκο Ναύτου, διακρίνεται το πόσο αποτελεσματική ήταν η… μέριμνα. Αόρατη… και αυτή η σκηνή στους αρμοδίους!

Τέλος, από τη στιγμή που συμβαίνουν αυτά κάτω από τη μύτη των ιθυνόντων και αδιαφορούν, ας μην περιμένουμε κάποια ευαισθητοποίηση. Εδώ, ακόμη δεν έχουν μεριμνήσει για εκείνη την γωνία της συμβολής των οδών Αλκιβιάδου και Τσαμαδού, που για να διασχίσεις την Αλκιβιάδου, πρέπει να έχεις κάνει τάμα στον Άγιο Κωνσταντίνο! Αυτές οι τέσσερις φωτογραφίες θα τους «ξυπνήσουν»;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: