Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κίνηση του Εθνικού στον στίβο των δημοτικών εκλογών

Χωρίς κατηγορία στις 21/07/2018

Το νέο εκλογικό σύστημα φέρνει ανατροπές, επιστροφές και Κινήσεις

Τ/Π |> Το καλοκαίρι για τον Πειραιά δεν είναι μόνον ανυπόφορο, αλλά και… φορτικό! Η αφόρητη ζέστη, με την κυκλοφοριακή ασφυξία και τα διάφορα… οράματα για το μέλλον της πόλης, δημιουργούν έναν αχταρμά που δεν “τρώγεται” με τίποτα! Πώς να “φαγωθεί” μια γενική κατάσταση που δεν υπολογίζεται ο υπεύθυνος πολίτης και της οποίας οι υπαίτιοι, δηλώνουν και εκδηλώνουν την ανευθυνότητά τους!

Μια και μιλάμε περί υπεύθυνων πολιτών και ανεύθυνων «εξουσιαστών», ας ρίξουμε μια ματιά στην πόλη των ρομαντικών οραματιστών, που εκούσια ή ακούσια, βλέπουν να μην πραγματώνονται οι πόθοι τους – τουλάχιστον για να αφήσουν ένα “όνομα”.

  • Πώς να πραγματωθούν, όταν π.χ. ο νυν δήμαρχος ασχολείται ακόμη με το συμμάζεμα «αβλεψιών» προηγουμένων δημοτικών αρχόντων;
  • Πώς να δει να δημιουργείται κάτι το εξαγγελθέν ή προγραμματισμένο, όταν δεν του το επιτρέπουν οι συνθήκες;
  • Πώς να λειτουργήσει μία πόλη σαν τον Πειραιά, όταν δεν υπάρχει κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, σχετικά με την ικανότητα και αποδοτικότητα;

Παρά το τόσο αφιλόξενο περιβάλλον που παρουσιάζει ο Πειραιάς για όποιον θέλει να πάρει τα «ηνία» του, ο δημαρχιακός θώκος «γοητεύει»! Πρώην και νυν παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλουν να θυσιαστούν για το καλό μας! Είναι αποφασισμένοι να πέσουν στη μάχη των εκλογών προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες ενός προβληματικού “μαγαζιού” όπως έχει καταντήσει η χιλιοτραγουδισμένη πόλη του ο Πειραιά.

Μια πόλη, με μύρια προβλήματα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι. Και μάλιστα προβλήματα που ίσως οι ίδιοι δημιούργησαν, συμφώνησαν ή αδιαφόρησαν!

Μέχρι στιγμής, οι ενδιαφερόμενοι για τον δημαρχιακό θώκο, είναι σχετικά αρκετοί και δεν αποκλείεται να έχουμε… λόχο υποψηφίων δημάρχων, λόγω του νέου εκλογικού συστήματος.

Ακούγονται κάποια ονόματα, αλλά και διάφορες κινήσεις που θα ήθελαν να είχαν λόγο στο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει. Είναι η απλή αναλογική που τους το επιτρέπει αυτό, καθώς με 2+% ένας συνδυασμός βγάζει σύμβουλο. Και σε καθεστώς απλής αναλογικής ο κάθε αιρετός έχει ιδιαίτερη δυναμική.

Από την πλευρά προσώπων, αναμένεται “εμφύλιος” λόγω της πρόθεσης Μιχαλολιάκου, να επιστρέψει στο Δημαρχείο. Θα έχουμε δηλαδή ένα παλαιό νεοδημοκράτη να είναι αντίπαλος της ομάδας Μαρινάκη με τον Ολυμπιακό και τα Μέσα του που στηρίζουν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Όπως λέγεται, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν πτοείται από την ήττα του των τελευταίων εκλογών και έχει λόγους να πιστεύει ότι παραμένουν οι “ρίζες” του στο κόμμα και στον δήμο.

Πάντως είναι προβληματική η κατάσταση σε σημείο που ίσως δούμε τον Γιάννη Μώραλη να ανέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς ένας “πράσινος” δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί ένα “γαλάζιο” συνδυασμό. Έτσι, ίσως κάποιο άλλο πρόσωπο θα κληθεί να ηγηθεί της “γαλάζιας” ομάδας Μαρινάκη.

Συζητούνται και άλλα ονόματα για τον Πειραιά. Εκτός του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη (ΣΥΡΙΖΑ), ακούγονται δύο ονόματα ως εκπροσώπων της “μεγάλης δημοκρατικής παράταξης” , όπως του άλλοτε νομάρχη Γιάννη Μίχα και πρόσφατα του πρώην αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Κατσικάρη.

Όμως δεν είναι μόνον τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται για ηγετικό ρόλο στα δρώμενα της πόλης του Πειραιά, αλλά και οι Κινήσεις, αφού η απλή αναλογική τούς προσφέρει μία απίστευτη δυναμική – τόση που μάλλον δεν θα ακολουθήσουν υποψηφίους δημάρχους, αλλά υποψήφιοι δήμαρχοι θα τις ακολουθήσουν!

Οι δύο ισχυρές Κινήσεις είναι αυτή για την σωτηρία της Πειραϊκής, που ήδη έχει δηλώσει την παρουσία της δυναμικά και μία άλλη που δημιουργείται αυτές τις μέρες και έχει σχέση με την ιστορικό και αδικημένο σύλλογο του Εθνικού Πειραιώς.

Πρόκειται για μία Κίνηση, η οποία δείχνει αποφασισμένη να δώσει σκληρό αγώνα για την δικαίωση των αιτημάτων του Εθνικού. Αιτημάτων, που είδαν να “γκρεμίζονται” τις τελευταίες ημέρες.

Ήταν η περιβόητη ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με την γινόταν γνωστό ότι μοιράζονται 32,5 εκατ. ευρώ για αθλητικά έργα χωρίς να δίνεται ούτε ένα μέτρο γης για τον Εθνικό, παρά τα τόσα ταξίματα και τα άλλα “παραμύθια”. Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον ιστορικό αθλητικό πειραϊκό σύλλογο.

Επειδή λοιπόν ο Εθνικός είναι σύμβολο για τον Πειραιά, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη μιας Κίνησης αποτελούμενης από γνωστούς Πειραιώτες από όλο το πολιτικό φάσμα, που διαμένουν και κυκλοφορούν στον Πειραιά, οι οποίοι προτείνουν την υποψηφιότητα μιας προσωπικότητας με ευρεία απήχηση στον πειραϊκό λαό.

Στόχος, είναι να συγκεντρώσει η «Κίνηση για τον Πειραιά και τον Εθνικό» μεγάλο αριθμό ψήφων, ώστε να εκλέξει ικανοποιητικό αριθμό συμβούλων για αξιόλογη εκπροσώπηση στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Σκοπός δε, δεν είναι μόνον η δικαίωση του Εθνικού, αλλά πρωτίστως η δικαίωση του ίδιου του Πειραιά, που τόση περιφρόνηση γνωρίζει…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: