Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έντονη η επιβολή τού πρότυπου συμπεριφοράς των αντρών…

Χωρίς κατηγορία στις 31/03/2022

Τα αγόρια του άλλοτε μεγάλωσαν με πολύ ξεκάθαρους τους ρόλους για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένα αρσενικό απέναντι στη γυναίκα

Αλέξης Στεφανάκης* |> Λόγω κορωνοϊού και καραντίνας, έχω λίγο χρόνο να ασχοληθώ και με κάποια θεματάκια που τράβηξαν την προσοχή μου αυτές τις ημέρες, όπως: Οι άντρες της δίκης μου ηλικίας, μεγαλώσαμε με πολύ ξεκάθαρους ρόλους για το πώς πρέπει και θέλει να συμπεριφέρεται ένας άντρας. Οι εποχές άλλαξαν, ακόμη και η ελληνική συντηρητική κοινωνία έγινε πιο ανεκτική στο διαφορετικό, στο να αποδεχθεί κάποιον έξω από τη νόρμα τού στερεότυπου λευκού straight άντρα και καλώς άλλαξαν!

Ταυτοχρόνως αυτό δεν σημαίνει ότι τα αγόρια της ηλικίας τού γιου μου, ετών 19 σήμερα , θα πρέπει να κολυμπήσουν στα νερά του ερμαφροδιτισμού που τόσο έντονα επιβάλλεται ως νέο πρότυπο συμπεριφοράς.

Είναι ωραίο να μάθεις να δίνεις το παλτό σου στη γυναίκα σου, στη φίλη σου, στη συνεργάτιδά σου όταν κάνει κρύο. Είναι ωραίο να προσεχείς και να προστατεύεις την οικογένειά σου, να μην πληρώνεις το λογαριασμό στη μέση με το κορίτσι σου, όταν μπορείς και να σκοτώνεις την κατσαρίδα στο μπάνιο, όταν αυτή φοβάται ή όταν τρομάζει σε ταινίες θρίλερ να την πάρεις αγκαλιά.

Θέλω να πω ότι μέρος της μαγείας των σχέσεων είναι και το γονιδιακό και βιωματικό μας DNA , το οποίο έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης χωρίς να χρειάζεται όμως η δαιμονοποίησή του.

Πρέπει να βρουν χώρο αποδοχής τα αγόρια της “Pantene pro V” στο σήμερα, χωρίς να χάσουμε και τους… καουμπόϋδες με τα άλογα των διαφημίσεων της “Marlboro”!

(*) Ο κ. Αλ. Στεφανάκης είναι ποινικολόγος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: