Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα εύσημα της Μοσάντ στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική για το ιρανικό δίκτυο

ΕΛΛΑΔΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 29/03/2023

‘’Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα, είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας’’

|> Με την συνδρομή της Μοσάντ, έγινε δυνατή η αποκάλυψη τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ, στην οποία τονίζεται ότι «Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας».

Η ανακοίνωση του ισραηλινού πρωθυπουργικού γραφείου εκ μέρους της Μοσάντ, αναφέρει:

 «Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο».

Όπως είναι γνωστό, ένα εστιατόριο της ισραηλιτικής κοινότητας στο κέντρο της Αθήνας, ήταν ο στόχος των δύο Πακιστανών  29 και 27 ετών, που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα.

Κατά πληροφορίες οι συλληφθέντες ετοίμαζαν χτύπημα ή με επίθεση με όπλα, ή με εκρηκτικά, ή να προκαλέσουν πυρκαγιά, την ώρα που το εστιατόριο θα ήταν γεμάτο με κόσμο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: