Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αυστηροποίηση της νομοθεσίας και… νεκροταφεία στις φυλακές!

FLASH στις 24/06/2021

Τα κόμματα, ας ξαναβρούν το ρόλο του οδηγού τής κοινωνίας και όχι των ευκαιριακών πλειοψηφιών, που λειτουργούν, εν βρασμώ

Χρήστος Φωτίου* |> Με την “ευκαιρία” του στυγερού -όχι πάντως πρωτοφανούς- εγκλήματος των Γλυκών Νερών, άνοιξε μεγάλη κουβέντα (μεταξύ, ως συνήθως και, ως επί το πλείστον αναρμοδίων, τους οποίους κολακευτικά και βολικά, αποκαλούμε “κοινή γνώμη”) για το ύψος των ποινών που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα.

Η Κυβέρνηση, κακώς, σπεύδει να προσεταιριστεί την λαϊκή αγανάκτηση, (δεν το χρειάζεται άλλωστε), εξαγγέλλοντας αυστηρότερη νομοθεσία.

Η δε αντιπολίτευση στο σύνολό της αυτή την φορά, αιδημόνως, αποφεύγει να πάρει θέση, παρακολουθώντας αμήχανη τα τεκταινόμενα και τις δημοσκοπήσεις…

  • Να κτίσουμε λοιπόν φυλακές. Πολλές φυλακές! Με σιδερόφρακτα κελιά, με εκπαιδευμένους ανθρωποφύλακες, όταν θα λέμε ισόβια θα εννοούμε ισόβια, (άρα θα πρέπει να ιδρύσουμε και νεκροταφεία εντός των “σωφρονιστικών” ιδρυμάτων του μέλλοντος, για να θάβουμε τους αποβιώνοντες ισοβίτες)!
  • Να επαναφέρουμε το δέσιμο των ποδιών των κρατουμένων με σιδερόμπαλες! Και γιατί όχι; Να επαναφέρουμε και την θανατική ποινή! Κι όλα αυτά, για να θωρακίσουμε την Δημοκρατία μας που στις μέρες μας απειλείται από ειδεχθείς εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου…

Ας λογικευτούμε. Ας αφήσουμε τα αρμόδια θεσμικά και επιστημονικά όργανα να συσκεφθούν ψύχραιμα και να καθοδηγήσουν την πολιτεία, σε νηφάλιες χωρίς βιασύνες αποφάσεις. Και τα κόμματα, ας ξαναβρούν το ρόλο τους. Ρόλο, οδηγού τής κοινωνίας -και όχι ουραγού- ακόμη και ευκαιριακών πλειοψηφιών, που λειτουργούν, εν βρασμώ.

Ας λογικευτούμε. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αρκεί οι διέξοδοι να οδηγούν στο μέλλον και όχι στον Μεσαίωνα…

(*Ο κ. Χρ. Φωτίου είναι δικηγόρος, τ. βουλευτής και υφυπουργός, τ. δήμαρχος Κερατσινίου, τ. νομάρχης Πειραιά % Νήσων και τ. πρόεδρος του ΝΑΤ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: