Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δείγμα πολιτισμού η διόρθωση τού “λάθους” στη Φάτνη

Χωρίς κατηγορία στις 11/12/2019

Τα Χριστούγεννα του 2018, ο Τ/Π είχε επισημάνει το λάθος αλλά είχαν αδιαφορήσει… Όμως με την εφετινή επισήμανση δεν αδιαφόρησαν!

|> Κάτι δείχνει να αλλάζει, προς το καλύτερο, στον Πειραιά, εάν ληφθεί υπ’ όψιν η άμεση αντίδραση αρμοδίων του Δήμου για την διόρθωση ενός… ορθογραφικού λάθους, που κάποιοι άλλοι ιθύνοντες αδιαφορούσαν!

Ο λόγος για την επιγραφή του μηνύματος των Χριστουγέννων στη Φάτνη που είναι στημένη κάτω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Δημοτικό Θέατρο, όπου στο “ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ” και στη θέση του γράμματος “Γ”, υπήρχε ένα… άγνωστο “σημείο”! Ένα λάθος για το οποίο είχε κάνει αναφορά ο Τ/Π πέρυσι -τα Χριστούγεννα του 2018- αλλά κανείς ενδιαφέρθηκε να το διορθώσει!

Εφέτος στήθηκε η ίδια Φάτνη και έφερε την ίδια επιγραφή με το ίδιο… λάθος! Παρά το γεγονός ότι προ ημερών έγινε επίσημη εκδήλωση ουδείς παρατήρησε το “σημείο”. Όμως όταν έγινε γνωστό από ανάρτηση του Τ/Π αμέσως δόθηκε η εντολή για διόρθωση!

Κάτι δείχνει πως κάτι αλλάζει στον Πειραιά, αφού αυτή η ευαισθητοποίηση έρχεται να “υποδείξει” πως πρέπει να διορθώνονται τα αυτονόητα και ότι οι αντιδήμαρχοι και οι  δημοτικοί σύμβουλοι (εντεταλμένοι και μη) ίσως θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την πόλη και για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτό που συνέβη με την επιγραφή της Φάτνης, ας συμβεί και για άλλα “ορθογραφικά” του καταταλαιπωρημένου πειραϊκού “εργοτάξιου”, τα οποία κατά καιρούς επισημαίνονται.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: