Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κάποιοι ντρέπονται για την ιδεολογική τους πραμάτεια

ΕΛΛΑΔΑ στις 26/04/2020

Τελικά, κωμωδία ή… τραγωδία παίζουν οι επίδοξοι “ηγέτες”… του χώρου του Κέντρου;

Σταύρος Καράμπελας* |> Εδώ και κάποιες δεκαετίες χάθηκε η εκπροσώπηση του Κέντρου από την πρώτη γραμμή της πολιτικής. Δεν χάθηκαν όμως οι Κεντρώοι, οι οποίοι ανέστιοι πλέον αναγκάστηκαν να ψηφίζουν είτε λίγο προς τα αριστερά είτε λίγο προς τα δεξιά.

Το διασκεδαστικό κομμάτι είναι εκείνοι που φορούν την λεοντή του κεντρώου, γιατί ντρέπονται για την ιδεολογική τους πραμάτεια. Νομίζουν και ίσως να το καταφέρνουν κάποιες φορές, ότι με το να πουν ότι είναι κεντρώοι θα τους ακολουθήσουν ως πρόβατα οι ψηφοφόροι του Κέντρου και θα τους σφάξουν με άνεση στα κρεοπωλεία της νεοφιλελεύθερης δεξιάς ή της διεθνιστικής αριστεράς.

Ζήσαμε επί σειρά ετών τους νεοφιλελεύθερους με την σάπια πραμάτεια τους, που δεν θα πλησίαζε κανείς από την αντικοινωνική μπόχα που αναδύει, να δηλώνουν κεντρώοι μέχρι και σήμερα και να κυνηγούν να σφάξουν μετανάστες και να θέλουν να πουλήσουν τα Νοσοκομεία που μας έσωσαν σήμερα.

Είδαμε τη Δεξιά που εκφράζει βασιλικούς, μεταξικούς και χουντικούς αντάμα, να ψελλίζει κάτι για μεσαίο χώρο και φιλελεύθερο κέντρο πρόσφατα, και να φωτογραφίζονται οι ηγέτες της και να κάνουν υπουργούς πρωτοπαλίκαρα της ακροδεξιάς.

Ταράχτηκε το στομάχι μας από σχιζοφρενή γραφική φιγούρα που σκύλεψε όσο μπόρεσε την ιστορία του Κέντρου για να πάει οριστικά ελπίζουμε στα παρατράγουδα της πολιτικής ιστορίας του τόπου.

Τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκε έτερος καππαδόκης, πρωτοπαλίκαρο μιας από τις πλέον ατυχείς δεξιές κυβερνήσεις, να ψελλίσει για κεντρώο σχήμα, αλλά αυτός ο καψερός προσπαθεί απλά να πάρει ένα ξεροκόμματο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από όλη αυτήν την Οδύσσεια των Κεντρώων στελεχών και ψηφοφόρων νομίζουμε ότι προκύπτουν αβίαστα κάποια απλά ερωτήματα:

Ως πότε θα επιτρέπουμε να διαφεντεύουν τον χώρο απατεώνες και ψεύτες;

Ως πότε θα γίνονται οι Κεντρώοι βορά της Αριστεράς και της Δεξιάς για να κυβερνούν τον τόπο με τόσο ολέθρια αποτελέσματα;

Ως πότε το Κέντρο θα εκφράζεται κοινοβουλευτικά από απολογητές των πλέον διεφθαρμένων (και με δικαστικές αποφάσεις) κυβερνήσεων που γνώρισε η Χώρα;

Εάν αυτά τα ερωτήματα δεν σας απασχολούν τότε καλώς πορεύεστε.

Αν όμως σας προβληματίζουν ας βρούμε ισότιμα και αμεσοδημοκρατικά ως πολίτες τον τρόπο να δώσουμε σχήμα στις απαντήσεις…

(*) Ο κ. Στ. Καράμπελας είναι πρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: