Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

«Το παιδί μας στο Δίκτυο», το θέμα εκδήλωσης-συζήτησης

Χωρίς κατηγορία στις 18/11/2019

Την Τετάρτη (7μμ) στην Ιωνίδειο, από το τμήμα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά

|> Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Το παιδί μας στο Δίκτυο» διοργανώνει το τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, την Τετάρτη 20/11, στις 7 μμ, στο αμφιθέατρο της Ιωνιδείου Σχολής (Σωτήρος Διός 17).

Στόχος είναι να ενημερωθούν οι γονείς και τα παιδιά από τη συνεχιζόμενη χρήση του διαδικτύου, που εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή οικογενειακή ζωή και να μάθουν  τρόπους για την ασφαλή  χρήση του.

 Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  1. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  2.  Γεώργιος Κορμάς, ιατρός, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  3.  Χρήστος Δημητρακόπουλος, ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, υπεύθυνος Ψυχολογικού Ιατρείου Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά.

Για αυτή την δράση, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και των Τμημάτων Σχολικών Κτηρίων και Συντήρησης & Επισκευής Κτηρίων της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού και λοιπών Τεχνικών Έργων κα Σίσσυ Αλιγιζάκη, δήλωσε:

«Ως υπεύθυνη αντιδήμαρχος για τα θέματα παιδείας του Δήμου Πειραιά, αλλά κυρίως ως μητέρα, αισθάνομαι ότι  έχω την ανθρώπινη υποχρέωση να ενημερωθώ και να ενημερώσω τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, αλλά και όλους τους συμπολίτες μου για αυτό το δύσκολο και σύνθετο πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Δεν δαιμονοποιούμε  το μέσο, αλλά μερικές φορές ένα λάθος πάτημα κουμπιού στον υπολογιστή χωρίς γονική επιμέλεια και φροντίδα, μπορεί να σπρώξει το παιδί μας σε ένα ακατάλληλο, για την ψυχοσύνθεσή του, περιβάλλον. Στην προσπάθειά μας αυτή  θέλουμε όλους τους συνδημότες μας  δίπλα μας, για να ακούσουμε, να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε, έτσι ώστε να αποφύγουμε το «λάθος πάτημα του κουμπιού» στον υπολογιστή και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με μέτρο. Έτσι θα τα οδηγήσουμε  σε ένα φωτεινό «ασφαλές» μέλλον το οποίο τους χρωστάμε. Ελάτε να γνωριστούμε και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Γιατί στο ΜΑΖΙ είναι καλύτερα…».

Σημειώνεται, πως για την οργάνωση της εκδήλωσης το τμήμα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά συνεργάστηκε με τις εκδόσεις “Αρχονταρίκι”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: