Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Την 16η θέση κατέλαβε η Ελλάδα σχετικά με τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 22/03/2015

Τη δέκατη έκτη θέση στην κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών με τις καλύτερες υπηρεσίες ξενοδοχείων καταλαμβάνει η Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα βάσει των κριτικών που ανάρτησαν στην πλατφόρμα ξενοδοχειακών κρατήσεων hotel.info περισσότερα από 6 εκατομμύρια χρήστες.

Τα βρετανικά και τα ρωσικά ξενοδοχεία προσφέρουν το χειρότερο επίπεδο υπηρεσιών στην Ευρώπη.

Στον αντίποδα, η Βουδαπέστη συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (8,58) και αναδεικνύεται ως η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με το καλύτερο επίπεδο ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Εκτός από κριτήρια όπως η ποιότητα δωματίου και το value for money, στις κριτικές των επισκεπτών σχετικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες σε κάθε ξενοδοχείο, συμπεριλαμβάνεται και η αξιολόγηση άλλων ζητημάτων όπως η φιλικότητα και η επάρκεια του προσωπικού των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ξενοδοχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκέντρωσαν μέση βαθμολογία 7,92 –με άριστα το 10– για τις υπηρεσίες τους, τη μικρότερη από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, πλην της Ρωσίας!

Σε επίπεδο πόλεων, το Λονδίνο παρουσιάζει εξίσου άσχημη εικόνα στην έρευνα, για την ακρίβεια τη χειρότερη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με 7,73 βαθμούς. Αντίθετα, ως η κορυφαία ευρωπαϊκή χώρα με τους πιο ευγενικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους αναδεικνύεται η Φινλανδία, με μέσο όρο βαθμολογίας 8,62.

Επιστρέφοντας στις χώρες, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Σλοβακία ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα ενώ οι μεσογειακοί προορισμοί Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία εντοπίζονται στις θέσεις 15, 16, 17 και 18 αντίστοιχα.

ellada files

 

Πηγή: tornosnews.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: