Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διάκριση στον Γιώργο Σούρλα για την προσφορά του στη δημόσια υγεία

FLASH στις 20/11/2015

Για ΚΕΕΛΠΝΟ-ΟΚΑΝΑ-ΕΚΕΔΙ

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η διοίκηση του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την συμπλήρωση 23 χρόνων προσφοράς στην προστασία της δημόσιας υγείας, τιμήθηκε ο  Γιώργος Σούρλας, με το σκεπτικό ότι επί υπουργίας του προώθησε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή και ιδρύθηκε αυτός ο πρωτοποριακός οργανισμός.

Οι ομιλητές εξήραν την προσφορά του οργανισμού και παρουσίασαν τα μελλοντικά του σχέδια για την προστασία της δημόσιας υγείας σε συνάρτηση με τα ζητήματα που προκύπτουν από το προσφυγικά ρεύματα.

Ο  Γιώργος Σούρλας αφού ευχαρίστησε τον καθηγητή Χειρουργικής και πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλο για την τιμητική αυτή διάκριση, επισήμανε ότι ο οργανισμός αυτός αποτέλεσε το πρότυπο και για άλλες χώρες, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ειδικών μεταδοτικών λοιμώξεων, AIDS, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων,  ιογενούς ηπατίτιδας κ.ά.

Επί υπουργίας του, εξίσου σημαντική ήταν και η ίδρυση -την ίδια  χρονική  περίοδο- του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Πρόληψης & Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη (ΕΚΕΔΙ).

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: