Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τι δήλωσαν χθες Ρεν και Κατάινεν για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς κατηγορία στις 19/12/2014

Λίγες μόνο ώρες πριν από την πρώτη, από τις τρεις ψηφοφορίες, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή και ενώ το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης είναι στραμμένο στην χώρα μας, σε νέες του δηλώσεις ο Όλι Ρεν τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με «την εκστρατεία φόβου εναντίον πιθανής εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», ο πρώην Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας «είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

oli renrΣύμφωνα με τον κ. Ρεν, η Ελλάδα είχε κάποιες δυσκολίες στο παρελθόν, οι οποίες τώρα πάλι αυξάνονται, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι δεν έχει καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική πολιτική και στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας, σημειώνοντας, όμως, ότι καταλαβαίνει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιούρκι Κατάινεν, λίγο πριν την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε στην EurActiv.gr ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατία και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, απαντώντας στο ερώτημα εάν η Κομισιόν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Αθήνα, ο κ Κατάινεν είπε:

«Φυσικά. Είμαστε μια Επιτροπή 28 κρατών μελών και πρέπει να σεβόμαστε το δημοκρατικό σύστημα. Επομένως, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε σέβεται τα βασικά δικαιώματα και τις αξίες της ΕΕ», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: