Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τι πληρώνουν οι ασφαλιστικές και τι το κράτος σε ζημιές πυρκαγιών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 19/08/2021

Σύγκριση των ποσών αποζημιώσεων που δίνονται από το κράτος και εκείνων που δίνονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες

asfalisinet.gr |> Επειδή κάποιοι αρέσκονται να συγκρίνουν ή να αμφισβητούν την αξία της ασφάλισης κατοικίας και να θεωρούν πανάκεια την κρατική αρωγή ή να αποκαλούν “πλασιέ” ασφαλιστικών εταιριών όσους τους υπενθυμίζουν την σημασία της ασφάλισης, ας δούμε κάποια νούμερα:

Στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών για τις αποζημιώσεις από τις πρόσφατες πυρκαγιές και με βάση σχετικό νόμο του 2021 οι αποζημιώσεις είναι:

  • Κατοικίες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 20.000 ευρώ, εκ των οποίων 14.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή και 6.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή. Η συνολική Στεγαστική Συνδρομή συνίσταται σε 80% δωρεάν κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Ας δούμε και πώς αποζημίωσαν οι ασφαλιστικές εταιρίες ζημιές σε ασφαλισμένους τους από την πυρκαγιά στο Μάτι:

  • Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών το συνολικό ποσό αποζημιώσεων ήταν 33,7 εκατ. ευρώ. Μέσο κόστος ζημιάς στο Μάτι για κάθε ασφαλισμένη κατοικία 41.300 ευρώ

Τα νούμερα και ο άμεσος τρόπος πληρωμής είναι αποκαλυπτικά και δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβητήσεις, τόσο για την αξία τής ασφάλισης όσο και την αναγκαιότητα που την επιβάλει.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: