Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ασύστολα πολιτικά ψεύδη σε ‘υπάκουο’ λαό, χωρίς όραμα

Χωρίς κατηγορία στις 24/05/2019

Το αύριο θα γίνει ένα τερατώδες σήμερα και η καταστροφή θα είναι επικείμενη, αλλά και αναπόφευκτη

Στ. Συρμόγλου |>Δεν εξηγείται διαφορετικά. Πρέπει να είμαστε μια φυλή φρενοβλαβών, και για τούτο μένουμε κουφοί απέναντι στην πειθώ των ολίγων και τυφλοί απέναντι στο θέαμα του πολιτικού ψέματος. Ενας ολόκληρος λαός υποχείριο εκείνων των πολιτικών, που για μια ακόμη φορά διεκδικούν την ψήφο μας χωρίς αιδώ και με θράσος απύθμενο. Εκείνων των πολιτικών τους οποίους η αποδεδειγμένη λογική του ευκαιριακού συμφέροντος οπλίζει.

Ενας λαός υποχείριο δίχως ελπίδα γλυτωμού, καθώς σύρεται ως χειροκροτητής σε προεκλογικές συγκεντρώσεις γκροτέσκο και δέχεται τη σωρεία των προεκλογικών πολιτικών ψεμάτων με το βλέμμα του βοός και την απάθεια του πύθωνα, και κοροϊδεύοντας έτσι τους εαυτούς μας, με το να παραχωρούμε απεριόριστες πιστώσεις στο μέλλον, δεν εξυπηρετούμε τίποτα.

Απλώς επιτείνουμε την ουτοπία. Και δυστυχώς δεν μαθαίνουμε. Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας ως απότοκο της ευπιστίας μας. Και μολονότι οι καιροί δεν είναι πια “μενετοί”, που θα έλεγε και ο Θουκυδίδης, δεν αντιλαμβανόμαστε πως οι εξετάσεις δόθηκαν από τους πολιτικούς της ντεκαντέτσιας τούτου του τόπου, που με θράσος χιλίων πιθήκων εν χορώ διεκδικούν και πάλι την ψήφο μας. Και το αποτέλεσμα βαθμολογήθηκε. Το σύστημα, ωστόσο, της μακάριας ευπιστίας και άγονης προσδοκίας καλά κρατεί.

Να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας για να διορθώσουμε τα ελαττώματα του μυαλού μας, δεν φαίνεται χρήσιμο εγχείρημα και εφικτό σε τούτη την κοινωνία, έχουμε συνηθίσει να “τρώμε” κουτόχορτο και εν πολλοίς να συνωστιζόμαστε μεταξύ των αχυρόμυαλων.

Με τούτη τη λογική που πορευόμαστε, το αύριο θα γίνει ένα τερατώδες σήμερα. Δηλαδή η καταστροφή θα είναι επικείμενη κι αναπόφευκτη. Προς το παρόν διαγκωνιζόμαστε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις πολλών γραφικών της πολιτικής, παλιάς και νέας κοπής, χωρίς να συνειδητοποιούμε πιο άρτια τον κίνδυνο αν καταλαβαίνουμε πως δεν είναι πουθενά γραμμένο πως αυτούς που χειροκροτούμε θα μας σώσουν…

Μια ευπιστία και αισιοδοξία μηχανική, τυφλή, επιπόλαιη, υποβοηθούμενη από τους διαφόρους δημοκόπους. Ούτε μια μακρόχρονη περίοδος κρίσης, μια εποχή σαν τη σημερινή τρομακτικά κρίσιμη, δεν μας έχει συνετίσει. Τα πολιτικά ψέματα μας συναρπάζουν και μας τυφλώνουν!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: