Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παραδόθηκε στον Πειραιά το ανακαινισμένο ‘Θεμιστόκλειο’

Χωρίς κατηγορία στις 11/12/2019

Το ιστορικό πειραϊκό στάδιο έχει ανακατασκευαστεί πλήρως – Τη Δευτέρα ανοίγουν οι πύλες του

|> Ο Δήμος Πειραιά παρέλαβε σήμερα το πλήρως ανακαινισμένο Θεμιστόκλειο Στάδιο στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες για την ανακατασκευή του και τη Δευτέρα το πρωί παραδίδεται στους Πειραιώτες.

Το έργο της ανακατασκευής του ιστορικού “Θεμιστόκλειου”, πραγματοποιήθηκε έπειτα από την εκπόνηση τεχνικής μελέτης από τον Δήμο Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται, ότι το έργο περιελάμβανε την πλήρη ανακατασκευή του στίβου, του γηπέδου μπάσκετ και των δύο κτηρίων του σταδίου, ενώ με παρεμβάσεις του ΟΠΑΝ ανακατασκευάστηκαν τα αποδυτήρια και αντικαταστάθηκαν όλοι οι προβολείς του σταδίου.

Σημειώνεται ότι το Θεμιστόκλειο Στάδιο θα είναι ανοικτό από τις 7:00 έως τις 22:00 και θα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, σημείωσε ότι η προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης  με τον Δήμο Πειραιά από την τότε διοίκηση της Περιφέρειας,  τονίζοντας  ότι είναι ένα έργο για το οποίο είναι υπερήφανη ως Πειραιώτισσα, ως πρώην πρόεδρος του ΟΠΑΝ και ως αντιπεριφερειάρχης Πειραιά. Η Σταυρούλα Αντωνάκου υπογράμμισε ότι το στάδιο εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες καθημερινά, λέγοντας πως υπήρχαν πολλά  προβλήματα στον χώρο, καθώς το κτήριο του σταδίου είχε υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του 1999. «Στο Θεμιστόκλειο Στάδιο αθλούνται όλες οι ηλικίες και χαίρομαι γιατί έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια με την ανακαίνισή του. Ως  Περιφέρεια έχουμε βάλει ως στόχο το 2020, να προσπαθήσουμε να βρούμε χώρους ειδικά στην Αντιπεριφέρεια του  Πειραιά, ώστε να δημιουργήσουμε γήπεδα για τον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση και νομίζω ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί σε συνεργασία με τους δημάρχους», σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι  οι δημότες πρέπει να προστατεύουν το Θεμιστόκλειο Στάδιο.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η ανακατασκευή του ιστορικού Θεμιστόκλειου Σταδίου είναι μια ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, η οποία γίνεται πράξη. Σημείωσε πως πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, η οποία υλοποιήθηκε με μελέτη του Δήμου και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα διαθέτει πλέον έναν σύγχρονο και ασφαλή αθλητικό πολυχώρο, λέγοντας πως  η ανακατασκευή του Θεμιστόκλειου  αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των Πειραιωτών και των κατοίκων της περιοχής, καθώς επί πολλά χρόνια δεν είχαν πραγματοποιηθεί ανάλογες παρεμβάσεις στον χώρο.

Σημείωσε επίσης ότι έγινε μια συγκροτημένη και συστηματική προσπάθεια τα τελευταία πέντε χρόνια από τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να ανακατασκευαστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, καθώς και να δημιουργηθούν νέες, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Πειραιάς αν και είναι μια πόλη με μεγάλες και σημαντικές διακρίσεις σε αθλητικό επίπεδο διαχρονικά, δεν διέθετε και δεν διαθέτει τις ανάλογες αθλητικές υποδομές. Εμείς αυτό θέλαμε να το αλλάξουμε και καταφέραμε, είτε με ίδιους πόρους, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας είτε σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να ανακατασκευάσουμε χώρους άθλησης και στις πέντε Δημοτικές μας Κοινότητες. Φυσικά μένει να γίνουν ακόμα πολλά, καθώς ο Πειραιάς δεν διαθέτει ελεύθερα οικόπεδα για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων. Είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ κ. Ιωσήφ Βουράκη και την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε δυνατή πιθανότητα, για να αυξήσουμε τα επόμενα χρόνια τους αθλητικούς μας χώρους».

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη στο Θεμιστόκλειο Στάδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε και να το προστατεύσουμε, προκειμένου να διατηρηθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να το χαίρονται καθημερινά οι Πειραιώτες.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ) Ιωσήφ Βουράκης,  σε δήλωσή του, τόνισε ότι τη Δευτέρα παραδίδεται στους Πειραιώτες ένας σύγχρονος και πλήρως εξοπλισμένος στίβος, με γήπεδο μπάσκετ, με καινούργια αίθουσα μπαλέτου και  ρυθμικής γυμναστικής και άλλες υποδομές. Ο κ. Βουράκης επεσήμανε ότι μετά από αρκετά χρόνια ο κλασικός αθλητισμός, έχει πλέον “σπίτι” στην πόλη, δωρεάν για όλους. Ο κ. Βουράκης ανέφερε επίσης ότι θα υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο  για τους δημότες και για τις ομάδες. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, επεσήμανε ότι όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε το Θεμιστόκλειο Στάδιο, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να συντηρηθεί και να παραδοθεί, τα επόμενα χρόνια, με μικρές παρεμβάσεις στις επόμενες γενιές.  Στη συνέχεια σημείωσε ότι το στάδιο θα φυλάσσεται το πρωί, όσο θα λειτουργεί, αλλά και το βράδυ, καθώς, όπως είπε, «θεωρούμε βασική προτεραιότητά μας να μπορούμε ακόμη και τις ώρες που δεν θα είναι επισκέψιμο, να προστατεύουμε την περιουσία του Δήμου και των Πειραιωτών».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: