Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Κλουβί με τις τρελές” απόψε στον Κήπο Τερψιθέας

Χωρίς κατηγορία στις 14/08/2015

Άλλη μία Παρασκευή σαν άλλοτε, θα γνωρίσει σήμερα το βράδυ ο Πειραιάς με μία από τις πιο ξεκαρδιστικές κωμωδίες της 7ης Τέχνης, όπως είναι η φημισμένη δημιουργία του Εντουάρντ Μολιναρό «Το κλουβί με τις τρελές» (1978), που θα προβληθεί στις 9 μμ, στο σινεμαδάκι του Κήπου της Τερψιθέας.

Το «Κλουβί με τις τρελές» θεωρείται ως το πιο entertaining φιλμ που έκανε το γαλλικό σινεμά την δεκαετία του ’70. Μια μεγαλειώδης ταινία, κοινωνικής υφής, πολύ μπροστά από την εποχή της, που υπογράφουν με τις απίθανες ερμηνείες τους ο Ούγκο Τονιάτσι και ο Μισέλ Σερρώ.

 

Η ταινία αναφέρεται στη ζωή δυο γκέι χορευτών του καμπαρέ, η οποία ανατρέπεται όταν ο γιος του ενός, ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί την κόρη του αντιγκέι και συντηρητικού γερουσιαστή. Τα προβλήματα και οι απανωτές κωμικές καταστάσεις αρχίζουν, όταν οι γονείς της μέλλουσας γυναίκας καταφθάνουν να γνωρίσουν τα πεθερικά τους.

Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών έχουν επί σκηνής, διάφορες απολαυστικές ξεκαρδιστικές στιγμές από την καθημερινότητά τους, καθώς το κωμικό και το τραγικό συνθέτουν ένα έργο γεμάτο χρώμα, λάμψη, χορό, φρου-φρου, φτερά και ακατάπαυστο γέλιο!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: