Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το “κορώνα-γράμματα” της “Libération” ας θεωρηθεί απλώς ως εύρημα…

ΕΛΛΑΔΑ στις 04/07/2015

Η γαλλική “Libération” κυκλοφόρησε σήμερα με πρωτοσέλιδο «Ελλάδα, το ευρώ κορώνα-γράμματα». Και η ανταποκρίτριά της από την Αθήνα, μεταξύ άλλων, σημειώνει: “Είναι δύσκολο να ξεφύγει κανείς από τον πανικό που προκαλούν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης“…

Όμως, όχι όλα τα Μέσα… Και δεν είναι καθόλου  τυχαίο το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα ο “Τύπος Πειραιώς”, εκτός από κάποιες ειδήσεις, απέφυγε να φιλοξενήσει σχόλια και άρθρα σχετικά με το Δημοψήφισμα. Αυτή αποστασιοποίηση δεν σημαίνει αποφυγή, αλλά απλά επιλογή, για άρνσηση της οποιασδήποτε κομματικοποίσης.

Μπορεί να υπήρξαν Μέσα που προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και –εμμέσως πλην σαφέστατα– να δημιουργήσουν κλίμα διχασμού. Ευτυχώς όμως, διότι ο ελληνικός λαός μέχρι στιγμής έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σε σημείο μάλιστα που έγιναν υποδειγματικά οι δύο “αντίπαλες” συγκεντρώσεις.

Παρά το γεγονός ότι περνάμε δραματικές και πρωτόγνωρες καταστάσεις, διατηρείται η ψυχραιμία μας. Αύριο το πρωί ανοίγουν οι κάλπες και το βράδυ θα έχουμε το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνουμε ψύχραιμοι, όπως επιτάσσουν οι δύσκολες μέρες που αναμένονται.

Όσο για εκείνο το “κορώνα-γράμματα” που αναφέρει στον τίτλο της η “Libération”, ας χαρακτηριστεί απλώς ως εύρημα…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: