Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το ΛΣ ζητεί τα αυτονόητα για όσους υπηρετούν στο Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ,ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 17/09/2020

“Απαιτούμε πλέον οριστική λύση στα προβλήματα των συναδέλφων μας που είναι στην πρώτη γραμμή”

Τ/Π |> Επίσκεψη στην ακριτική Μυτιλήνη, όπου οι συνάδελφοί τους καθημερινώς παίζουν τη ζωή τους “κορώνα – γράμματα”, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), προκειμένου να εκθέσουν στους ιθύνοντες τα αυτονόητα…

Αυτό που τονίζεται ιδιαίτερα, σε σχετική ανακοίνωση-αναφορά τους, είναι πως οι επισκέψεις τους στις Λιμενικές Αρχές του Ανατολικού Αιγαίου «δεν γίνονται για να καταγράφουμε απλώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας και ειδικότερα τα στελέχη των ΠΑΘ, ούτε για να υποβάλλουμε απλώς κάποιο σχετικό υπόμνημα», αλλά επειδή απαιτούν «οριστική λύση στα προβλήματα των συναδέλφων μας, που είναι στην πρώτη γραμμή και έχουν επωμιστεί ένα φορτίο που δεν τους αναλογεί». Ο νοών νοείτω…

Σημειώνεται πως αυτή η ανακοίνωση-αναφορά (Αριθ. Πρωτ. 112/2020), που φιλοξενείται στη συνέχεια, είχε αποδέκτες τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, την γ.γ. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, τον Α/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, τον Β’ Υ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υποναύαρχο Νικόλαο Ισάκογλου και τον Δ.Κ. Δ΄ υποναύαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Νικόλαο Πασσάδη.

Το “ενημερωτικό σημείωμα” των Λιμενικών, προς τους ιθύνοντες, αναφέρει:

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 15/09/20, στη Μυτιλήνη από κλιμάκιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αποτελούμενο από τον Πρόεδρο ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ Γεώργιο, τον ΚΩΣΤΑΚΗ Μιχαήλ, μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρο της Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Ελλάδας και τον αναπληρωτή Οργανωτικό Γραμματέα και Αντιπρόεδρο της Ε.Π.Λ.Σ. Αττικής-Πειραιά & Νήσων ΛΑΖΙΝΟ Αχιλλέα στα πληρώματα των ΠΑΘ 080 ΄΄ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ΄΄ και ΠΑΘ 090 ΄΄ΓΑΥΔΟΣ΄΄.

Ακολούθως, συνοδευόμενοι από τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και Πρόεδρο της Ε.Π.Λ.Σ. Λέσβου-Λήμνου-Αγίου Ευστράτιου ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ Φώτιο, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις με στελέχη της 9ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. και του Κ. Λ. Μυτιλήνης.

Οι επισκέψεις μας στις Λιμενικές Αρχές του Ανατολικού Αιγαίου δεν γίνονται για να καταγράφουμε απλώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας και ειδικότερα τα στελέχη των ΠΑΘ, ούτε για να υποβάλλουμε απλώς κάποιο σχετικό υπόμνημα.

Απαιτούμε πλέον οριστική λύση στα προβλήματα των συναδέλφων μας, που είναι στην πρώτη γραμμή και έχουν επωμιστεί ένα φορτίο που δεν τους αναλογεί.

Ειδικότερα :

  • Ορθολογικός προγραμματισμός των περιπολιών Πλοίων Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο των πολύμηνων αποστολών και της υπερεργασίας αφού μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα οι μηνιαίες ώρες περιπολίας έχουν ξεπεράσει τις 300.
  • Χορήγηση έκτακτου ειδικού επιδόματος μεταναστευτικού από τα ευρωπαϊκά κονδύλια σε όσα στελέχη των Λιμενικών Αρχών Ανατολικού Αιγαίου εμπλέκονται στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού φαινομένου
  • Διενέργεια τεστ Covid-19 στα πληρώματα των ΠΑΘ και περιπολικών σκαφών, καθώς και σε όλα τα στελέχη των Λιμενικών Αρχών που εμπλέκονται με το μεταναστευτικό.
  • Άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ενίσχυση των ΠΑΘ με 6μηνες αποσπάσεις, με στελέχη από όλες τις περιφέρειες εκτός αυτών που υπηρετούν στην 8ης και 9ης ΠΕΔΙΛΣ, ωσότου εξέλθουν νέα στελέχη από τις παραγωγικές Σχολές εντός του 2021.
  • Άμεση κατασκευή Λιμενικού Καταστήματος για τη μεταστέγαση της 9ης ΠΕΔΙΛΣ και του Κ.Λ. Μυτιλήνης, λόγω των απαράδεκτων υφιστάμενων κτιριακών υποδομών.
  • Επίσκεψη κλιμακίου ψυχολογικής υποστήριξης στα στελέχη που έχουν άμεση εμπλοκή με το μεταναστευτικό.

Η ΠΟΕΠΛΣ βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους που υπηρετούν στο Ανατολικό Αιγαίο τόσο σε θεσμικό όσο και σε νομικό επίπεδο, αφού εκτός των υπολοίπων καθηκόντων τους δίνουν καθημερινά, με αυταπάρνηση, τιτάνιο αγώνα για προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και τα θαλάσσια σύνορα της Πατρίδας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: