Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το μεροκάματο του τρόμου για δύο εργαζόμενους σε Πέραμα και Θεσσαλονίκη

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 05/07/2016

Ευτυχώς “είχαν άγιο”

Ένας 60χρονος εργατοτεχνίτης τραυματίστηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, κατά την εκτέλεση εργασιών στο υπό επισκευή Ε/Γ – Τ/Ρ πλοίο «Κόσμος» Ν.Π. 3450, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο στη μικρή πλωτή δεξαμενή του ΟΛΠ, εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια προπαρασκευαστικών εργασιών (μεταφορά εργαλείων) στο πλοίο, ο 60χρονος εγκλωβίστηκε στο χώρο μεταξύ του αριστερού πλαϊνού τοιχώματος της δεξαμενής και του οπίσθιου τμήματος αυτοκινούμενου ανυψωτικού καλαθοφόρου μηχανήματος έργου (Cherry Picker), το οποίο πραγματοποιούσε οπισθοπορεία.

Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο της ΟΛΠ Α.Ε. στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου και εισήχθη στο χειρουργείο, ενώ η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ένας άλλος εργαζόμενος – 50χρονος λιμενεργάτης, τραυματίστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου κατά τη διάρκεια εργασιών στον προβλήτα έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Ο τραυματίας διεκομίσθη άμεσα, έχοντας τις αισθήσεις του, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  για εξετάσεις, από όπου στη συνέχεια πήρε εξητήριο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: