Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το “μπακαλίστικο” επιχείρημα της… αποσυμφόρησης των φυλακών

Χωρίς κατηγορία στις 26/06/2021

Δηλαδή, αν οι φυλακές επαρκούσαν για τον αριθμό των κρατούμενων, δεν θα υπήρχε λόγος νομοθέτησης ευεργετικών διατάξεων;

Χρήστος Φωτίου* |>Υπέθετα πως ο νόμος Παρασκευόπουλου, εδραζόταν, σε ιδεολογικοπολιτική αιτιολογική βάση. Και μου φαινόταν λογικό μια αριστερή κυβέρνηση να ασχολείται με τόσο ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, και να νομοθετεί για την βελτίωσή τους…

Όμως, ενώ η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί για την διαρκώς διογκουμένη στις μέρες μας εγκληματικότητα (αναπόδεικτα και απαράδεκτα) ως αιτία, τον εν λόγω νόμο, εσείς, που τον νομοθετήσατε, αμύνεστε, χρησιμοποιώντας το ” μπακαλίστικο” επιχείρημα της… αποσυμφόρησης των φυλακών, ως λόγο της νομοθέτησής του… Δεν τολμάτε να υπερασπίσετε την ιδεολογία σας, σε τέτοια ακραίας κοινωνικής ευαισθησίας ζητήματα.

Τι θα πει… αποσυμφόρηση; Δηλαδή, αν οι φυλακές επαρκούσαν για τον αριθμό των κρατούμενων, που φιλοξενούσαν, δεν θα υπήρχε λόγος νομοθέτησης ευεργετικών διατάξεων για τους φυλακισμένους; Όσο μεταποιείτε την αναμφισβήτητη ιδεολογική υπεροχή της Αριστεράς έναντι της Συντήρησης, σε θέμα απλής διαχείρισης, της εξουσίας, θα χάνετε. Εκείνοι, είναι καλύτεροι διαχειριστές της, από εσάς.

(*Ο κ. Χρ. Φωτίου είναι δικηγόρος, τ. βουλευτής και υφυπουργός, τ. δήμαρχος Κερατσινίου, τ. νομάρχης Πειραιά % Νήσων και τ. πρόεδρος του ΝΑΤ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: