Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το ναυάγιο στο Διακόφτι Κυθήρων το πλέον “κρυφό” αξιοθέατο του νησιού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 24/01/2016

Παραμένει ανεκμετάλλευτο

Ένα ναυάγιο, καιρό τώρα, στα Κύθηρα αποτελεί πόλο έλξεως για υποβρύχιους ερευνητές, καθώς η τοποθεσία και η προσάραξή του σκάφους είναι στοιχεία που… προκαλούν για καταδύσεις!

Πρόκειται για το Φ/Γ  πλοίο “Nordland” που προσάραξε στη νησίδα Δραγονάρες – έξω από το λιμάνι στο Διακόφτι των Κυθήρων- στις 29 Αυγούστου 2000. Αιτία; Το πλήρωμα τα… είχε τσούξει υπέρ το δέον!

Το “Nordland” βρίσκεται ημιβυθισμένο με την πρύμνη του, σε βάθος περίπου 30 μέτρων και με την πλώρη του εκτός θαλάσσης!

Επειδή, η χώρα μας βρίσκεται στο «κόκκινο» και όπως λένε κάνουμε τα πάντα προκειμένου να προσελκύσουμε τουρισμό, είναι απορίας άξιον πώς μία τέτοια περίπτωση έχει περάσει εντελώς ανεκμετάλλευτη και μάλιστα σε ένα νησί που έχει στραμμένους τους παγκόσμιους προβολείς λόγω των γνωστού ναυαγίου των Αντικυθήρων.

Υπάρχει και κάτι άλλο, που κάνει την περίπτωση περισσότερο… περίεργη και το οποίο έχει σχέση με την απόφαση της περιφέρειας Αττικής για να συμμετάσχει στη δημιουργία θαλασσίου πάρκου στα Κύθηρα.

Συγκεκριμένα, στην «Αυγή» (02.10.2015) διαβάζουμε:

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρου στην υποβολή πρότασης με τίτλο: «Θαλάσσιο Περιβάλλον Κυθήρων-Αντικυθήρων (Deep Blue)», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000. Περισσότερα ΕΔΩ.

Έγινε γνωστό, πως ιδιοκτήτης του “Nordland” είναι ο Χρήστος Στάθης και είναι άγνωστο εάν η ιδιοκτησία έχει έρθει σε επαφή με τους αρμοδίους – ή αν έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον-  για την τουριστική εκμετάλλευση του ναυαγίου. Οψόμεθα…

Μία σκέψη στο “Το ναυάγιο στο Διακόφτι Κυθήρων το πλέον “κρυφό” αξιοθέατο του νησιού

  1. Παράθεση: Σε Τούρκους περιέρχεται το ναυάγιο των Κυθήρων - Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: