Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το ντέρμπυ που δεν έγινε ήταν ήττα της ελληνικής κοινωνίας

ΕΛΛΑΔΑ στις 21/11/2015

“Κέρδισαν” οι ομάδες κρούσεως!

Αυτό το κακό που έγινε απόψε στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι κάποιες δυνάμεις υπάρχουν σε αυτόν τον άμοιρο τόπο με σκοπό ύπαρξης την διατήρηση της ασχήμιας στη δημόσια ζωή.

Όλο και ενισχύονται οι υποψίες ότι οι εν λόγω ομάδες των κουκουλοφόρων, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και λειτουργούν βάσει σχεδίου. Οι απόψεις ότι οι μεν πρόκειται για «μπαχαλάκηδες» και οι δε για «χούλιγκανς», μάλλον δεν ευσταθούν.

Άσχετα με τα όσα λάθη συνέβησαν και κατά πόσο ευθύνεται η διαιτησία, ή ο Παναθηναϊκός σκέπτεται να αποχωρήει από το πρωτάθλημα, με την αναβολή του σημερινού ντέρμπυ των «αιωνίων», αυτός που έχασε δεν ήταν ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε Ολυμπιακός, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και γενικότερα η ελληνική κοινωνία.

Μεγάλο το κοινωνικό πλήγμα και όσο οι πολιτικές ηγεσίες και οι αρμόδιες αρχές, αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις ως μεμονωμένα περιστατικά, τόσο και θα χειροτερεύει η κατάσταση.

Χρειάζεται πάταξη του φαινομένου και… πρόστιμο! Άραγε, πόσο δύσκολο είναι να νετάρουν οι κάμερες πάνω σε κάποιους «λεβέντες» οι οποίοι στη συνέχεια να αναζητηθούν και να συλληφθούν, ακολούθως να διαπομπευθούν, να καταδικαστούν και να πληρώσουν τις όποιες ζημιές που διέπραξαν;

Όσο κι αν αδιαφορούμε για το κράτος και το μέλλον του ελληνικού λαού, τουλάχιστον ας ντραπούμε για την εικόνα που παρουσιάζει η χώρα.

Όσο φτώχεια κι αν υπάρχει, η κακομοιριά δεν μας πάει. Σαν λαός έχουμε μία ιστορία, έναν εγωισμό και απεριόριστες δυνατότητες. Γι’ αυτό, δεν είναι δύσκολο να αποφύγουμε την τριτοκοσμική μοναξιά…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: