Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Camb για μαθητές ειδικών σχολείων οργανώνει ο ΟΠΑΝ

Χωρίς κατηγορία στις 18/06/2019

Το πρόγραμμα αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες στο 1ο Ειδικό  Δημοτικό  Σχολείο 

|> Ο δήμος Πειραιά και ο ΟΠΑΝ σε συνεργασία με την ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΟΙΝΣΕΠ διοργανώνουν για πρώτη φορά καλοκαιρινό camp, δωρεάν για μαθητές των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

Το καλοκαιρινό camp αρχίζει σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου, θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί  στο 1ο  Ειδικό  Δημοτικό  Σχολείο Πειραιά.

Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνει εικαστικά, μουσική, γυμναστική και χορό, υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών και θεραπευτών ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, ψυχολόγος, εργοθεραπευτής, ειδικός παιδαγωγός, γυμναστής ειδικής αγωγής, μουσικός).

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Αρχίζει σήμερα το καλοκαιρινό camp που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά για τους μαθητές των Ειδικών σχολείων της πόλης μας. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία 5 χρόνια είμαστε κοντά στα Ειδικά σχολεία της πόλης και προσπαθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας,  να υλοποιούμε πρωτοβουλίες και δράσεις, προκειμένου να συμβάλουμε στο έργο που επιτελούν. Στο πλαίσιο αυτό  καταφέραμε να λειτουργήσει η πισίνα του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, η οποία παρέμενε επί 16 χρόνια κλειστή και πλέον πραγματοποιούνται προγράμματα θεραπευτικής κολύμβησης για τους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο. Επίσης, διοργανώνουμε  γιορτές και εκδηλώσεις στα 7 Ειδικά σχολεία της πόλης, με στόχο να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη από ψυχαγωγία, από χαρά. Στόχος μας είναι να κάνουμε ακόμα περισσότερα  πράγματα για τα Ειδικά σχολεία τα επόμενα χρόνια. Είμαστε δίπλα τους και χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τα παιδιά να χαμογελούν και να είναι ευτυχισμένα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: