Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Και… «το ψωμί-ψωμάκι» από σήμερα στο Πασαλιμάνι!

Χωρίς κατηγορία στις 21/09/2019

Το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων διοργανώνει στην πλατεία Κανάρη την τετραήμερη «Γιορτή Ψωμιού», από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου

|> Το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων  σε συνεργασία με την εταιρεία  “Μύλοι Λούλη ΑΕ”, υπό την αιγίδα  του δήμου Πειραιά  και με την υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, διοργανώνει στο Πασαλιμάνι “Γιορτή Ψωμιού”, που αρχίζει σήμερα πανηγυρικά, με παραδοσιακή μουσική, σήμερα Σάββατο 21/9 και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 24/9. Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο Κυριακή 22/9 στις 7 μμ.

Στην πλατεία Κανάρη, έχει στηθεί ένα πλήρως εξοπλισμένο αρτοποιείο για τη “Γιορτή Ψωμιού”, όπου έμπειροι αρτοποιοί θα ζυμώνουν, θα πλάθουν και θα φουρνίζουν κάθε είδους αρτοσκευάσματα τα οποία στη συνέχεια θα μοιράζονται δωρεάν στους επισκέπτες της εκδήλωσης. ‘Ετσι, για να να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι από κοντά  την τέχνη του βιοτέχνη αρτοποιού.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει: Σκοπός της  εκδήλωσης είναι να προβάλλουμε στους συμπολίτες μας τον Φούρνο της Γειτονιάς και να δείξουμε σε όλους τους παρευρισκομένους πώς παράγεται το φρέσκο ψωμί,  ιδιαιτέρως δε στα νέα παιδιά που διαμορφώνουν τις διατροφικές τους συνήθειες,  ώστε να καταλάβουν τη θρεπτική του αξία και την απαραίτητη παρουσία του για μια ισορροπημένη διατροφή. Και: “Τη  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη  24 Σεπτεμβρίου οι μικροί μας φίλοι από δημοτικά σχολεία του Πειραιά θα μάθουν την ιστορία του ψωμιού και στη συνέχεια θα ζυμώσουν και θα δημιουργήσουν το δικό τους φρέσκο ψωμί, μέσα σε ένα ζωντανό διαδραστικό  παιχνίδι. Σας περιμένουμε όλους να  μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργάτες και προμηθευτές του κλάδου μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα και θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση και πλήρη επιτυχία της εκδήλωσης“.

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο: 17:00-21:00, Κυριακή : 11:00-14:00 Και 17:00-21:00, Δευτέρα : 10:00-14:00 Και 17:00-21:00, Τρίτη : 10:00-14:00

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: