Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η εκταμίευση της δόσης είναι θετικό μήνυμα στις αγορές

Χωρίς κατηγορία στις 08/04/2019

Το Eurogroup έκανε σαφές ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζεται από τους Ευρωπαίους εταίρους της

Βασ. Κορκίδης* |> Στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στο Βουκουρέστι, οι 19 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση προς την Ελλάδα της δόσης των κερδών επί των ελληνικών ομολόγων και τη κατάργηση του επιτοκίου ορισμένων δανείων.

Το Eurogroup μπορεί να κατέγραψε την ολοκλήρωση των προϋποθέσεων για την εκταμίευση, αλλά απευθύνει στην Ελλάδα αρκετές προειδοποιήσεις για τη προστασία της πρώτης κατοικίας, τα χρηματοπιστωτικά, τα φορολογικά, τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μισθολογικές εξελίξεις, τον κατώτατο μισθό, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και επίσης ξεκαθαρίζει ότι προφανώς θα συνεχιστεί η αυστηρή παρακολούθηση για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς.

Η έγκριση από το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης, με καθυστέρηση τριών μηνών, ελπίζουμε να στείλει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές, ότι η οικονομία της χώρας, προσπαθεί έστω και αργά να κάνει βήματα μπροστά, κυρίως χάρη στις θυσίες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Το Eurogroup τέλος έκανε σαφές ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζεται από τους Ευρωπαίους εταίρους της και να εποπτεύεται από τους δανειστές της.

(*) Ο κ. Β. Κορκίδης, είναι πρόεδρος του ΕΒΕΠ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: