Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τριήμερο πένθος στις Έν. Δυνάμεις για τους δύο πιλότους που αυτοθυσιάστηκαν…

ΕΛΛΑΔΑ στις 25/07/2023

Ο 34χρονος σμηναγός Χρήστος Μουλάς από τα Χανιά και ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης από το Κιλκίς, επέλεξαν να είναι χειριστές πυροσβεστικών αεροσκαφών και θυσίασαν τα νειάτα τους…

|> Δυό παλληκάρια της Πολεμικής Αεροπορίας, 34 και 27 ετών αντίστοιχα, ήταν οι πιλότοι του μοιραίου Canadair που κατέπεσε σήμερα λίγο πριν τις 3 μμ στην Κάρυστο, κατά την διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Τα αεροσκάφος σε κάποιο ελιγμό χτύπησε με το δεξί φτερό του σε ένα δένδρο, με αποτέλεσμα να χάσει ύψος και να πέσει σε μία χαράδρα. Αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες και οι προσπάθειες των πυροσβεστών που κατέφθασαν απέβησαν μάταιες για τον απεγκλωβισμό των δύο ιπταμένων.

Οι δύο χειριστές της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης που επιχειρούσαν με αυτοθυσία στην κατάσβεση της φωτιάς ήταν ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς (34 ετών) και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης (27 ετών).

  • Ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς καταγόταν από το Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου Χανίων, όπου είχε περάσει την παιδική και εφηβική ηλικία του. Οι γονείς του είναι επιχειρηματίας και ένας θείος του γιατρός στο νοσοκομείο Χανίων. Ήταν παντρεμένος και άφησε τη γυναίκα έγκυο στον τρίτο μήνα… Αγαπούσε τα αεροσκάφη και τα ταξίδια και δεν ήταν τυχαία η επιλογή του να γίνει πιλότος. Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων και έγινε χειριστής σε πυροσβεστικά αεροσκάφη.
  • Ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης είχε καταγωγή από το Κιλκίς και από μικρός είχε όνειρο να πετά με αεροσκάφη. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Ξηροκρήνη. Πέρασε στη Σχολή Ικάρων και έγινε κι αυτός χειριστής στα πυροσβεστικά αεροσκάφη…

Τριήμερο πένθος

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: