Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέα νομοθεσία για την παραλαβή αποβλήτων και απορριμμάτων

ΕU στις 14/10/2018

Υπερψηφίστηκε η εισήγηση του Σπύρου Σπυρίδωνα – Νέα Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

|> Με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών του Οκτωβρίου η εισήγηση του Σπύρου Σπυρίδωνα για τη νέα Οδηγία της ΕΕ που αφορά την παραλαβή κάθε μορφής αποβλήτων πλοίων από τα ευρωπαϊκά λιμάνια

Η τελικά διαμορφωμένη πρόταση του κ. Σπυρίδωνα, αποτελεί πλέον την επίσημη θέση της Αυτοδιοίκησης της ΕΕ για τη σημαντική αυτή δραστηριότητα των 700 περίπου λιμένων των Κρατών-Μελών και αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαϊκών λιμένων.

Η νέα Οδηγία εκτός της εναρμόνισης της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας με την διεθνή σύμβαση MARPOL για απορρίμματα που παράγονται ή συλλέγονται από τα πλοία, αναμένεται να δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την διαφάνεια των σχετικών συναλλαγών και την δραστική μείωση -εξάλειψη των μονοπωλίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εισήγηση του Σπύρου Σπυρίδωνα και κατά συνέπεια η θέση της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης, συμπλέει με τις θέσεις των ενώσεων της Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ακτοπλοΐας της χώρας μας, με τις οποίες προηγήθηκε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: