Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χάκερς επιτίθενται σε τρεις ελληνικές τράπεζες και ζητούν λύτρα σε bitcoin

FLASH στις 30/11/2015

Σε εξέλιξη ο γενικός συναγερμός στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μετά την διαρκείας 45΄λεπτών επίθεση που δέχθηκαν από χάκερς, την περασμένη Πέμπτη τρεις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ομάδα 30 χάκερς από τη Ρωσία και ζητούν λύτρα σε bitcoin*.

Με την υπόθεση ασχολούνται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η , με συνεχείς συσκέψεις και ανοικτή γραμμή επικοινωνίας.

Την όλη υπόθεση διερευνά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ειδική επιτροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ και σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ενα θρίλερ είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγα 24ωρα, καθώς χάκερς πραγματοποίησαν κυβερνοεπίθεση κατά του internet banking τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

bitcoin22*Το Bitcoin είναι ένα εντελώς ψηφιακό νόμισμα. Δεν υπάρχει επισήμως σε καμία φυσική μορφή, κερμάτων ή χαρτονομισμάτων. Δεν παράγεται από καμία συγκεκριμένη χώρα. Δεν ελέγχεται από καμία συγκεκριμένη τράπεζα. Η παραγωγή του, η αποθήκευσή του, και η διακίνησή του, και όλες οι συναλλαγές με αυτό γίνονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή. Είναι ένα σύστημα πληρωμών και ένα ψηφιακό συνάλλαγμα ανοιχτού κώδικα. Ουσιαστικά ανήκει στην κατηγορία cryptocurrency, καθώς χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογραφίας για τη δημιουργία και διαχείριση των χρημάτων, και για την επιβεβαίωση της εγκυρότητας των συναλλαγών.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: