Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

«Χάλκινη» η Κατερίνα στο Παγκόσμιο, «χρυσή» στην καρδιά μας!

ΕΛΛΑΔΑ στις 04/03/2018

Τρίτη η Στεφανίδη με άλμα 4,80 μ. – Σήμερα στον τελικό Φιλιππίδης και Καραλής

|> Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ. Πιστή στο «ραντεβού» της με τα μετάλλια σε όλους τους μεγάλους αγώνες την τελευταία τριετία, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα στο άλμα επί κοντώ, στον οποίο εννέα αθλήτριες υπερέβησαν τα 4 μ. 60 και έξι τα 4 μ. 70, γεγονός πρωτόγνωρο στην ιστορία του αγωνίσματος.

Η Στεφανίδη πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4 μ. 80 και έμεινε πίσω από την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις (4 μ. 95) και τη Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα (4 μ. 90). Για την Αμερικανίδα είναι το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς τα τελευταία χρόνια βρισκόταν συνεχώς στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Στεφανίδη.

|> Στέλιος Κοπανίδης

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου είναι η μοναδική διοργάνωση στην οποία η μεγάλη Ελληνίδα αθλήτρια δεν έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αφού και στο Πόρτλαντ, πριν από δύο χρόνια, ήταν πάλι τρίτη. Αυτό είναι το 13ο μετάλλιο για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης συνεχάρη την Κατερίνα Στεφανίδη για τη νέα μεγάλη της διάκριση και στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έγραψε: «Η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους. Κατερίνα σε ευχαριστούμε για όλα όσα προσφέρεις στην Ελλάδα».

Στον τελικό του άλματος επί κοντώ αγωνίζονται σήμερα, τελευταία ημέρα των αγώνων, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής.

Η Βούλα Παπαχρήστου με άλμα στα 14 μ. 05 ήρθε 6η στον τελικό του τριπλού. Νικήτρια αναδείχθηκε η Γιούλιμαρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα με 14 μ. 63, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία φέτος στον κόσμο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: