Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χαϊδεόντας το τρίχωμα μιας… γάτας Ιμαλαΐων, έτσι για να τριφτεί το μονόπετρο!

FLASH στις 11/03/2016

Κούλουμα στην ξενιτιά…

kapranos d

|> Δημ. Καπράνος

Η Ισμήνη Κουλανδρή, της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας, χάιδεψε το τρίχωμα της… γάτας Ιμαλαΐων, που
τριβόταν στην άκρη της Λουί Βιτόν στιλπνής μπότας της. Έριξε μια ματιά γύρω της. Από την απέραντη τζαμαρία του σαλέ του Κραν Μοντανά, έβλεπε το απέραντο χιονισμένο τοπίο.

Στο βάθος, η παρέα της από την Ελλάδα (με καταγωγή από την Ελλάδα, δηλαδή), έπινε παγωμένη σαμπάνια από την ιδιωτική συλλογή του Φίφη, γόνου μεγάλης οικογενείας, η οποία εμφάνισε τεράστια πλούτη αμέσως έπειτα από την Κατοχή και εν συνεχεία πήρε μεγάλες αντιπροσωπείες μεγάλων βιομηχανικών οίκων της Δυτικής Γερμανίας.

Α-βοτρ σαντέ” έλεγε φωναχτά η Μπία, γνωστό μοντέλο της αθηναϊκής μόδας (υπάρχει και αυτή), που έχει προσφάτως συνάψει σχέση με τον Λούλη, υιό ζάπλουτης χήρας μεγάλου εφοπλιστή, ο οποίος άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο ευτυχής, στο κρεβάτι γνωστής περσόνας του καλλιτεχνικού κόσμου. “Α-λα βοτρ μα σερί” της απαντούσε ο Λούλης, με αγγλική, όμως, προφορά, αφού μεγάλωσε και ανετράφη εν Λονδίνω, όπου και περνά πλέον τον καιρό του, επισκεπτόμενος τα καλοκαίρια την Ελλάδα με το σκάφος του ενδόξως θανόντος μπαμπά.

Η Ισμήνη κούνησε νωχελικά τα δάχτυλα του δεξιού της χεριού. Η κίνηση ήταν αρκετή για να την ζυγώσει η γάτα Ιμαλαΐων και να τριφτεί στο μεγάλο μονόπετρο που έφερε στο μεσαίο της δάχτυλο, το οποίο πολύ θα ήθελε να σηκώσει α-λα “Γιάνη” Βαρουφάκη σε όλους αυτούς τους σαχλάκηδες που έκαναν ότι διασκεδάζουν!

Για σκέψου, ρε φίλε! Εμείς είμαστε εδώ και περνάμε τα Κούλουμα στα χιόνια και τη χλίδα και στην Ελλάδα γίνεται της μουρλής! Για φαντάσου! Εμείς, τα καθίκια, τρώμε και πίνουμε με τα λεφτά των μπαμπάδων μας, ένας Θεός ξέρει πώς τα απέκτησαν- και στην Ελλάδα πέφτει πείνα μαύρη και κρίση ζοφερή! Είναι να τρελαίνεσαι, ρε φίλε! Αν παίρναμε στα βαπόρια μας μόνο Έλληνες ναυτικούς , θα είχαμε μειώσει την ανεργία! Σα δε ντρεπόμαστε!“, σκέφτηκε η Ισμήνη γεμάτη τύψεις.

Έπειτα, σήκωσε αργά τα μάτια, ανοιγόκλεισε τα γυριστά της ματοτσίνορα, χάιδεψε την ρενάρ στον διακοσμημένο με το περιδέραιο του πρώτου γάμου της και φώναξε στον Φίφη.

-“Φίφη, βάλε μου σαμπάνια. Σκέφτηκα κάτι και πρέπει να μου περάσει“…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: