Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Μώραλη με υπουργούς

Χωρίς κατηγορία στις 19/06/2020

Χθες στο Μαξίμου συζήτησε με τον Γεραπετρίτη ζητήματα που αφορούν τον Πειραιά

|> Έχει “ανάψει τις μηχανές” του για την μετακορωνοϊό εποχή, ο Γιάννης Μώραλης, και έχει αρχίσει επαφές με υπουργούς για θέματα της πόλης. Όπως έχει δηλώσει, άρχισε μια σειρά συναντήσεων με υπουργούς, οι οποίες είχαν σταματήσει λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Μέχρι στιγμής ο δήμαρχος Πειραιά, έχει συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ σύντομα αναμένονται και συναντήσεις με άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα συζήτησαν το θέμα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων Πειραιά και μεταξύ άλλων δήλωσε στον κ. Τσιάρα ότι “η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να υπάρξει οριστική λύση για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά“, σημειώνοντας “πως έχει προχωρήσει τα τελευταία 6 χρόνια όλες τις απαιτούμενες ενέργειες“.

Με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, συζήτησαν μια σειρά θεμάτων του Δήμου Πειραιά που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Παιδείας, μεταξύ των οποίων η βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων της πόλης, καθώς και η ένταξη του Δήμου Πειραιά στον προγραμματισμό για νέα σχολικά  κτήρια.

Τέλος χθες ο δήμαρχος συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν μια σειρά ζητημάτων, αρμοδιότητας διαφόρων υπουργείων, τα οποία απασχολούν την πόλη του Πειραιά.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μώραλης, είπε: “Συναντήθηκα με τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, τον οποίο ενημέρωσα για τα μεγάλα θέματα που αφορούν τον Πειραιά. Η συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεννόηση προκειμένου τα ζητήματα αυτά να δρομολογηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Πειραιώτες και την πόλη με το μεγάλο λιμάνι της χώρας“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: