Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα “πρέπει” για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς με παιδιά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 19/04/2022

Χρήσιμες συμβουλές από την “Emirates” για ένα ταξίδι άνετο, ασφαλές και χωρίς προβλήματα

|> Καθώς το Πάσχα και οι οικογενειακές διακοπές πλησιάζουν, η Emirates μοιράζεται μερικές χρήσιμες συμβουλές ώστε οι οικογενειακές διακοπές να κυλήσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Συγκεκριμένα, κατά την κράτηση της πτήσης, η αεροπορική εταιρεία συμβουλεύει τους επιβάτες:

  • Να φροντίσουν ώστε η πτήση τους να συμβαδίζει με το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών – εφ’ όσον αυτό είναι εφικτό, μπορούν να επιλέξουν πτήσεις που ταιριάζουν με το πρόγραμμά τους.
  • Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ωράριο ύπνου των παιδιών, οι επιβάτες καλό θα ήταν να αποφύγουν να αναχωρήσουν αργά το βράδυ ή να επιλέξουν μια ολονύχτια πτήση. Ενδεχομένως να μην καταφέρουν να κοιμηθούν λόγω ενθουσιασμού ή φασαρίας, με αποτέλεσμα να επέλθει κόπωση.
  • Προσπαθήσουν να επιλέξουν μία πτήση που η ώρα αναχώρησης είναι μεταξύ των γευμάτων ή των ωρών ύπνου, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να προκληθεί ανησυχία στα παιδιά.
  • Σε περίπτωση πρωινής πτήσης, να φροντίσουν ώστε τα παιδιά να κοιμηθούν καλά το βράδυ ώστε να μην καταρρεύσουν εξαιτίας της έλλειψης ύπνου.
  • Να επιλέξουν προσεκτικά τις θέσεις τους – αν έχουν τη δυνατότητα, να επιλέξουνε ειδικές θέσεις για βρεφικές καλαθούνες ή θέσεις που δεν έχουν μπροστά τους άλλα καθίσματα, ώστε να διασφαλίσουν περισσότερο χώρο για τα παιδιά.
  • Να σκεφτούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα καθίσματα κοντά στο μπάνιο. Έχουν τη δυνατότητα να το επισκέπτονται πιο άνετα με τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα το πίσω τμήμα του αεροπλάνου καταλαμβάνεται συνήθως από λιγότερους επιβάτες σε πτήσεις που δεν είναι γεμάτες.
  • Να επιλέξουν παιδικά μενού κατά την διάρκεια της κράτησης των εισιτηρίων. Η Emirates διαθέτει επιλογές γευμάτων για παιδιά από 2 έως 12 ετών, καθώς και ένα μεγάλο εύρος επιλογών βιολογικών γευμάτων για βρέφη της Ella’s Kitchen. Στο αεροσκάφος μπορούν να επιλέξουν τόσο μια επιλογή έτοιμων γευμάτων για βρέφη όσο και παραδοσιακά αγαπημένα πιάτα των παιδιών.
  • Μεταφορά: Οι επιβάτες καλό είναι να προγραμματίσουν εκ των προτέρων τη μεταφορά τους στο κατάλυμα, ειδικά στην περίπτωση που χρειάζονται καθίσματα αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο θα επωφεληθούν αποφεύγοντας τυχόν αναμονή για την εύρεση ταξί καθώς και ανησυχία για θέματα ασφάλειας μετά από ένα μεγάλο ταξίδι.
  • Πριν την επιβίβαση, η Emirates προτείνει στους γονείς να έχουν εξηγήσει στα παιδιά τους τη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας. Ο έλεγχος ασφαλείας μπορεί να είναι δυσνόητος και να μπερδέψει τα παιδιά, καθώς πρέπει να αφήσουν τα πράγματά τους στο χώρο ελέγχου αποσκευών και να αποχωριστούν, έστω και για λίγο, τους γονείς τους ώστε να περάσουν από σημείου ελέγχου. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι οι γονείς να προσπαθήσουν να εξηγήσουν στα παιδιά πριν την πτήση τη διαδικασία και να τα επιβραβεύσουν  που κατάφεραν να ακολουθήσουν όλη τη διαδικασία με επιτυχία.

Εφέτος το Πάσχα, οι οικογένειες που ταξιδεύουν με σκοπό να συναντήσουν αγαπημένα τους πρόσωπα, να επισκεφθούν έναν αγαπημένο ή ένα νέο προορισμό μαζί με τα παιδιά τους στο εξωτερικό, μπορούν να επωφεληθούν από την Οικονομική Θέση της Emirates, που ικανοποιεί κάθε προσδοκία με χιλιάδες κανάλια και ένα μεγάλο εύρος ψυχαγωγίας εν πτήσει (ice), ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi), γεύματα εμπνευσμένα από την τοπική κουζίνα, καθώς και αμέτρητες δραστηριότητες για παιδιά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EMIRATES

Η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 25 χρόνια, η Emirates έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά. Η πρώτη εταιρία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάϊ, η Emirates, από το Μάρτιο του 2017 προσφέρει ακόμη τη μοναδική απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο. Οι επιβάτες που πετούν με την Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα περισσότερα από 4.500 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας. Θα μπορούν ακόμη να απολαύσουν την άριστη φιλοξενία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει το διεθνές, πολυπολιτισμικό πλήρωμα της Emirates. Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: