Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χρειάζεται να είναι ισχυρή και όχι “χλιαρή” η παρουσία στρατού και αστυνομίας

ΕU στις 22/03/2016

Κακό “μήνυμα” από Ειδομένη

Έκτακτα μέτρα προληπτικού χαρακτήρα σε πρεσβείες, μέσα μαζικής μεταφοράς και το αεροδρόμιο, λαμβάνει και η Ελλάδα, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο της πόλης, αλλά και σε σταθμό του Μετρό κοντά στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις.

Όμως, μεσημέρι αυτά τα μέτρα ήταν… αόρατα, καθώς δεν υπήρχε ούτε καν αστυνομική παρουσία σε σταθμούς του Μετρό. Ίσως η παρουσία να ήταν “διακριτική”, αλλά με τέτοιου είδους αντιπάλους δεν αποδίδουν τα “ευγενικά” μέτρα.

Μία σημερινή είδηση από την Ειδομένη επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το κλίμα έντασης που επικρατεί στην Ευρώπη από το πρωί. Η είδηση αφορά την απόπειρα αυτοπυρπολισμού δύο προσφύγων και το ερώτημα που γεννάται είναι: Και αν κάποιοι άλλοι δεν αρκεστούν με αυτοπυρπολισμό, τι γίνεται; Ίσως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο “μήνυμα” από Ειδομένη…

Αν η Ευρώπη σήμερα βρίσκεται στα πλοκάμια των τζιχαντιστών, τότε ίσως θα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για την Ελλάδα και τα μέτρα “προληπτικού χαρακτήρα” που αποφάσισαν κατά τη σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, να μετατραπούν σε μέτρα κινδύνου και ο στρατός μες την αστυνομία να έχουν έντονη παρουσία.

Σε μήνυμα που ανήρτησε στο twitter ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας , εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στο βελγικό λαό, γράφοντας: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στο βελγικό λαό. Ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΝΔ κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και το φίλο βελγικό λαό, που σήμερα πενθεί. Πενθούμε και εμείς μαζί τους. Οι στυγνές δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι χτύπημα σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Είναι χτύπημα και στην Ελλάδα. Υπογραμμίζουν με τραγικό τρόπο τις μεγάλες απειλές και προκλήσεις μιας δύσκολης εποχής. Η πάταξη της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών είναι ζωτική ανάγκη και προτεραιότητα όλων των ευρωπαϊκών κρατών. Οφείλουμε, με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε – και στην πατρίδα μας – τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης: Την ασφάλεια και την ελευθερία».
|>Τ/Π

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: