Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν σε ρεμπετάδικο!

FLASH στις 29/12/2022

Έσκυβα εγώ για να δει ο διπλανός και πήγαινε ντόμινο. Δεν αφήσαμε μέση όλο το βράδυ…

Δήμητρα Δάρδα |> Βρε πιτζάμα, κάλτσα και πάπλωμα! Έτσι είναι το τίμιο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν: Σπίτι με το κουμάντο σου και την ηλεκτρική κουβέρτα στο τρία. Τι το θέλαμε το ρεβεγιόν σε ρεμπετάδικο; Ποιος διάολος (Πραξιτέλης) με έπεισε να ντυθώ Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, να φορέσω μάσκαρα (από τα άγραφα) και τακούνια (ατελείωτη φαγούρα όλο το βράδυ από το καλσόν) και να πληρώσουμε ρεφενέ καπέλο 40 ευρώ για φίλο που δεν ήρθε; Και φτηνά την βγάλαμε, αφού στο σύνολο τρείς από τους δέκα δεν τα κατάφεραν να έρθουν στο τραπέζι. Τους δύο τους πήγε αίμα από τη γαλοπούλα κι ακύρωσαν λίγο πριν αρχίσουν οι πενιές. Ο τρίτος ακόμα αγνοείται – να δεις κάτι ήξερε η λάμια!

Πάμε στο ψητό. Όταν φτάσαμε στο μαγαζί η μαιτρ μας οδήγησε σ’ ένα τραπέζι πίσω από μια κολώνα ντυμένη με καθρέφτη να αυξάνει τα τετραγωνικά στη σάλα! Πίστα δεν βλέπαμε, αλλά κοιταζόμασταν στον καθρέφτη και αλληλοθαυμαζόμασταν! Όταν έπεσε το ακυρωτικό τηλεφώνημα, πλησίασα την κυρία των «τιμών» και της εξήγησα μήπως θα ήταν καλύτερο να μας μεταφέρει σ’ ένα 8άρι τραπέζι. Μούτρα εκείνη: Τα έχουμε φτιάξει ανάλογα και τώρα… μισό λεπτό, μου είπε με τα δόντια σφιγμένα. Μας μετέφεραν λοιπόν, σε άλλο, πάλι πίσω από κολώνα αλλά χωρίς καθρέφτη και κοιταζόμασταν πια αναμεταξύ μας, σαν τα τσιροπούλια. Η ορχήστρα έδινε πόνο κι ίσα που βλέπαμε με τη σειρά τα πόδια της τραγουδίστριας. Έσκυβα εγώ για να δει ο διπλανός και πήγαινε ντόμινο. Δεν αφήσαμε μέση όλο το βράδυ. Λες και ήμασταν ευγενείς και κάναμε υποκλίσεις ο ένας στον άλλο!

Παραγγέλνουμε και να ‘σου φουριόζα η μετρ: «Οχτώ είπατε θα είστε, άρα θα πληρώσετε για οχτώ» μας φοβέρισε με το μενού στα χέρια. Οι εφτά κουκουβάγιες εμείς δηλαδή δεν είπαμε ούτε κιχ. Φαρμακώσαμε ότι περιελάβανε το… «double dot» και του αόρατου φίλου που δεν ήρθε και τον… κλάψαμε γερά όλο το βράδυ, αφού για να δείχνουμε αδύνατοι χρονιάρες μέρες, είχαμε όλοι μαυροφορεθεί!

Το κέφι αμείωτο στο ρεμπετάδικο, περνούσαν από μπροστά παρέες αφηνιασμένες για χορό, εμείς… παπαδιές. Μασούσαμε τη μπριζόλα και μας μάσαγε κι εκείνη. Κουβέντα δεν ανταλλάξαμε όλη νύχτα, φαρμάκι και δηλητήριο μαζί. Γι’ αυτό σας λέω, ξάπλα και ξερό ψωμί…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: