Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με ρώτησες “τι να ψηφίσω μπαμπά;” και σου απαντώ!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 25/05/2019

Ψήφισε εκείνους, που θεωρείς αξιοπρεπείς, σεμνούς, έντιμους και ξέρουν πόσο έχει το κιλό η… φέτα!

Π. Π. Ξανθίδης
|> Αγαπητό μου παιδί, έγινες 17 και η πατρίς σού δίνει το δικαίωμα του “εκλέγειν”, που σημαίνει ότι –πριν καλά-καλά περάσεις την εφηβεία– καθιστά υπεύθυνο κι εσένα για την εκλογή των ανθρώπων, που –ο καθένας για τον δικό του λόγο– θέλει να καταλάβει μία θέση στην εξουσία.

Πρόσεξες τη λέξη “εξουσία“; Είναι σύνθετη από την πρόθεση “εξ” και το ουσιαστικό “ουσία”, δηλ. “εξουσία = εκ της ουσίας“. Και η “ουσία” είσαι εσύ, εγώ και όλοι όσοι αποτελούν τον λαό μιας χώρας. Που σημαίνει ότι οι κατέχοντες θέση στην εξουσία, φύσει και θέσει, είναι εξαρτώμενοι από την… ουσία. Γι΄αυτό να μη σου “πουλάνε μούρη” και ούτε να σου κάνουν τον μάγκα!

Με ρώτησες “τι να ψηφίσω μπαμπά; και σου απαντώ:

Το ξέρω ότι ζεις μέσα σε μία αβεβαιότητα, που σου δημιούργησε η γενιά μου. Το ξέρω ότι  αισθάνεσαι απογοήτευση και απελπισία και θά ‘θελες να γκρεμίσεις το παν γύρω σου! Όμως, μην το κάνεις. Μπορεί τα πάντα να σου ανήκουν, αλλά δεν θέλουν γκρέμισμα. Τα χρειάζεσαι! Και γι’ αυτό κοίταξε πώς θα τα διορθώσεις.

Από μας, μην περιμένεις  τίποτα. Είμαστε η πιο αχάριστη γενιά. Αποδειχτήκαμε ανίκανοι να διατηρήσουμε την πατρίδα μας όρθια και πέσαμε θύματα ενός υπερκαταναλωτισμού, που μόνον σε πελατειακά κράτη μπορεί να ευδοκιμεί… Ναι, λειτουργήσαμε με τους κανόνες του «δούναι και λαβείν».

Δηλαδή του «ψήφισέ με να σε διορίσω» και του «διόρισέ με να σε ψηφίσω»…

Και η κατάντια είναι: Διατήρηση και συντήρηση ενός κράτους πελατών και όχι κράτους πολιτών.

Γι’ αυτό κοίταξε πρωτίστως, να επανακτήσεις την ιδιότητα του πολίτη. Είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του μέλους μιας κοινωνίας. Του ατόμου, το οποίο δεν μπερδεύει την εξέλιξη της κοινωνίας με την… προσωπική του ανέλιξη.

Τι άλλο να σου πω τώρα…

Ψήφισε εκείνους, που κατά την γνώμη σου είναι αξιοπρεπείς, σεμνοί, έντιμοι και δεν διακρίνεις στα λόγια τους την κοροϊδία.

Ψήφισε εκείνους, που ζουν με δικά τους και καθαρά εισοδήματα, που όση οικονομική άνεση κι αν έχουν στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία και που γνωρίζουν πόσο έχει το κιλό η… φέτα!

Ψήφισε εκείνους, που κατά τη γνώμη σου, έχουν «καθαρή τη φωλιά» τους και όσους δεν έχουν κάνει επάγγελμα την πολιτική.

Σκέψου καλά πριν αποφασίσεις, για να μην σου πουν αύριο τα εγγόνια μου «και τι έκανες σ’ εκείνες τις εκλογές εσύ μπαμπά;». Εσύ, δεν μου το έχεις πει αυτό, αλλά κάτι διακρίνω στα μάτια σου… Συγγνώμη παιδί μου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: