Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ψήφισμα από το δ.σ. του Πειραιά για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

ΕU στις 25/03/2016

Και ενός λεπτού σιγή 

Το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά σε συνεδρίασή του, εξέδωσε  ψήφισμα κατά πλειοψηφία, το οποίο κατέθεσε ο συνδυασμός «Το Λιμάνι της Αγωνίας», με το οποίο καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες και εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στο Βέλγιο και στον βελγικό λαό. Επίσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθώων θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη βελγική πρωτεύουσα.

Το ψήφισμα, είναι το ακόλουθο:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, που έσπειρε το θάνατο σε 34 άτομα και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 200.

Οι άδικες, καταστροφικές και βαθύτατα αντιδημοκρατικές πολιτικές δεν πρέπει να συμψηφίζονται με τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα που αποτελούν την άλλη όψη του νομίσματος και οπωσδήποτε ένα εγκληματικό σενάριο.

Η Ευρώπη όπως και η Αμερική και η Ρωσία, αλλά και όλος ο κόσμος, πρέπει επιτέλους να συναινέσουν  και να ομονοήσουν σε πολιτικές εδραίωσης της ειρήνης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Οι λαοί πρέπει να αντιδράσουν στο πέπλο του φόβου και του πανικού που πλανάται και που κινδυνεύει να καλύψει τις πολιτικές περιορισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας, που επιβάλλονται στο όνομα της προστασίας και της ασφάλειας.

Η διεκδίκηση ειρήνης σε παγκόσμια κλίμακα και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος και καταγωγής, είναι δομικό στοιχείο ανάσχεσης τέτοιων σεναρίων, αλλά και της ανάπτυξης και αναπαραγωγής τρομοκρατικών δράσεων».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: