Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συναυλία  της  Συμφωνικής Ορχήστρας  του Δημοτικού  Ωδείου Νίκαιας – Ρέντη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 09/12/2015

Τη Δευτέρα 7:30 μμ

Μια ακόμη συναυλία της  Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, δίνεται τη Δευτέρα 14/12, στις 19.30 στο θέατρο “Ιάκωβος  Καμπανέλης”  (Μπιχάκη 8), στο Δημαρχείο του Ρέντη, με ελεύθερη είσοδο.

Σολίστ στην κλασική κιθάρα, θα είναι το διεθνούς φήμης κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical  Stelios & Vassilis και ο νεαρός πολυβραβευμένος σε διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας Γιώργος Γκόλγκαρης, που θα εκτλέσουν έργα, σε ενορχηστρώσεις του Κώστα Γανωσέλη.

golgaris ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ 14-12-2015Το να έχει ένα δημοτικό ωδείο, Συμφωνική Μαθητική Ορχήστρα, όσο αυτονόητο είναι για την μουσική κουλτούρα της Ευρώπης, δυστυχώς τόσο σπάνιο είναι για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα.

Πάντως, συμφωνικές ορχήστρες , βέβαια σε ελάχιστα ωδεία της Ελλάδας και τον πυρήνα τους αποτελούν οι σπουδαστές τους!

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη συστήθηκε το 2011, με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Στέλιου Γκόλγκαρη και υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καραβέλη.

Σε αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάνω από 20 συναυλίες, με ρεπερτόριο υψηλοτάτου επιπέδου, μεγάλων κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών.

golgaris STE & VAS

Video της Ορχήστρας:https://www.youtube.com/watch?v=X-VdyVns_E4

Απάντηση